Societat

Vistiplau del ple a l’emplaçament del nou parc dels Bombers de Sabadell

ERC reclama que a l’edifici que s’alliberi s’hi posi la biblioteca de Gràcia

Va per llarg, però el parc de Bombers de la Generalitat de Sabadell, ubicat al número 52 de la carretera de Barcelona es traslladarà en un nou edifici a poc més d’un quilòmetre entre els carrers de Buxeda, Pare Fità, Vergós i Bruc, al mateix barri de Gràcia. El ple de Sabadell, després que ja s’aprovés inicialment en junta de govern, va donar el vistiplau provisional al pla urbanístic especial per fer un canvi d’usos que ho permeti amb el suport de tots els grups, excepte l’abstenció de Sabadell En Comú Podem i el contrari de La Crida.

El tinent d’alcalde d’Urbanisme, Adrián Hernández, va explicar ahir que porten anys negociant i buscant diferents ubicacions i que el nou terreny de 6.000 m² permetrà aixecar-hi un nou parc de tipus A, ja que l’actual de 1.000 m² ha quedat petit i obsolet donant servei a nou municipis, amb tots els serveis necessaris i treure’ls d’un espai residencial i amb trànsit. Hernández va assegurar que la nova ubicació compta amb informes favorables del departament d’Ensenyament, dels Bombers i del departament d’Interior, i que amb l’aprovació es treu l’ús dominant qualificat d’educatiu a ús de serveis urbans, ja que des del govern de la Generalitat els han manifestat que ja tenen reserves de sòl propers per a dos centres educatius que es pugui necessitar en un futur, un d’ells l’institut Narcisa Freixa.

En el procés es van rebre dues al·legacions de l’Entesa i de la Crida, que plantejaven una altra ubicació més petita entre el carrer Francesc Eiximenis, Joaquim Blume i Domènech i Muntaner, de 2.200 m². “Té forma triangular i no es podria aprofitar tot l’espai”, segons Hernández, i a més “hipotecaria la futura reordenació que volem fer a l’entorn de la Gran Via”.

El portaveu de Sabadell En Comú, Joan Mena, va justificar l’abstenció pel “passat de la parcel·la que forma part d’una operació no gens clara, de pelotazo urbanístic” del govern de Manuel Bustos amb Naturgy, i també per uns segon motiu: “què passarà amb la parcel·la on són ara els Bombers?”. Mena va emplaçar al govern a fer una reflexió de ciutat, ja que està en un entorn estratègic.

Aurora Murillo, regidora de la Crida, va coincidir amb els comuns en no compartir el camí que va impulsar el PSC en l’operació lligada al Museu del Gas del 2006 i considera que el nou espai provocarà “problemes als veïns”, ja que tot i ser ara una zona de caire industrial, el planejament urbanístic hi haurà uns 150 habitatges més. També consideren que augmentarà el temps de resposta dels Bombers perquè no té una bona sortida a la xarxa viària, mentre que la seva tindria més bona connexió amb la xarxa principal i menys impacte acústic.

En la rèplica, Hernández va retreure a Mena que utilitzés la paraula “pelotazo” i a la CUP que governant quatre anys “ningú anés als jutjats” per aquell operació, a més de respondre a Murillo que la seva proposta d’ubicació “en paraules dels Bombers, no reuneix els requisits mínims” i està descartada pere un m unt d’informes de diferents organisme i serveis.

Santi Valls, d’ERC, va aprofitar la seva intervenció per reivindicar que la finca que s’alliberi de l’actual parc, tot i que serà una operació a anys vista, “és el millor lloc per ubicar-hi la biblioteca de Gràcia”, ja que està qualificada d’equipaments en un lloc central del municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Rebutgen “l’operació especulativa” lligada al Campus de Salut

girona
Societat

Promouen la igualtat i la no discriminació al transport públic

Barcelona
societat

Primera càtedra en intel·ligència artificial aplicada a la diabetis, a la UdG

girona
societat

Intensifiquen els controls a conductors amb testos de drogues

la jonquera
Medi ambient

Presenten al·legacions contra el projecte del camí de ronda entre l’Arrabassada i la Savinosa

Tarragona
societat

Judith Viader guanya la 8a edició del ‘CaixaBank Premi Empresària’

girona
societat

Víctimes d’abusos a l’església demanen que no s’atorgui la medalla d’or a Montserrat

barcelona

El port de Tarragona posa en marxa una dessaladora

Tarragona
educació

El 80% de les famílies de les Balears trien l’escolarització en català a infantil

barcelona