Societat

BADALONA

La síndica insta Albiol a emparar els usuaris de Can Bofí Vell

La síndica de greuges de Catalunya, Esther Giménez-Salinas, ha visitat aquest matí la ciutat de Badalona, des d’on ha instat el govern municipal del PP a trobar una solució que retorni una vida digna als 45 usuaris de Can Bofí Vell que des de fa un mes tornen a dormir al carrer. “L’Ajuntament hi està obligat”, ha remarcat la síndica, just després de reunir-se amb les entitats que donen suport a aquest col·lectiu i a alguns dels usuaris afectats per la decisió del PP de tancar el servei que es prestava a la masia. Giménez-Salinas ha visitat la ciutat acompanyada del director de Drets Socials de l’organisme, Jordi Sànchez, i amb la intenció de trobar-se amb l’alcalde Xavier Garcia Albiol per tractar aquesta qüestió però ahir va saber que el batlle no la rebria. Fonts del consistori han al·legat “problemes d’agenda d’Albiol”. La síndica ha requerit al consistori documentació referent al procediment de tancament de l’alberg municipal i espera rebre-la en els propers dies. Després serà el moment d’anunciar si fa noves passes però ja ha recordat que emprendre la via judicial és una acció que correspon a la ciutadania.

Per la seva banda, la tinent d’alcalde de Protecció a les Persones de l’Ajuntament, Rosa del Amo, ha recordat que el consistori no té recursos habitacionals i ha lamentat que no hagi arribat l’ajut d’altres administracions. El govern català es va oferir a assumir el cost de l’alberg durant uns mesos però l’Ajuntament va respondre que no havia trobat l’encaix legal de la proposta. Del Amo ha assegurat que s’està treballant per trobar als afectats una sortida “en els propers dies o setmanes”. Ha advertit, però, que “no és fàcil”. Amb tot, confia anunciar aviat un recurs que “no serà un alberg municipal” i que també servirà per casos d’emergència com l’esfondrament del carrer Canigó.

Per la seva banda, el representant de Badalona Acull, Carles Sagués, ha reiterat el compromís de la plataforma d’entitats per fer “tot el que estigui a les nostres mans” per tal que Can Bofí Vell es torni a obrir.

Alguns dels usuaris de Can Bofí Vell dormen des de fa uns dies a la plaça de la Vila. Segons Del Amo, “només hi ha dues persones que vénen de Can Bofí Vell i la resta s’hi han afegit aprofitant la situació però no han vingut a demanar l’ajut del consistori”. Pel que fa a les persones que dormien a l’equipament municipal, la regidora del PP ha dit que tenen l’acompanyament diari de l’àrea de Serveis Socials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia