Societat

Societat

El Port Olímpic inicia el dragatge de sorra de la bocana

La retirada de 17.000 metres cúbics de sorra facilitarà l’accés d’embarcacions

Es traslladarà a les platges de Sant Sebastià, la Barceloneta i Nova Icària

El Port Olímpic de Barcelona ha iniciat aquesta setmana les tasques de dragatge a la seva bocana. Amb la retirada de 17.000 metres cúbics de sorra del fons marí, que s’allargarà entre deu i quinze dies, es pretén facilitar l’accés a les embarcacions ja que es guanya profunditat. Es tracta de la segona vegada que es fa aquesta actuació de manteniment al Port Olímpic. El volum de sorra que es retirarà en aquest dragatge triplicarà el de la darrera intervenció, realitzada el 2022, i permetrà la creació d’un canal d’entrada a la instal·lació de 84 metres d’ampli amb la profunditat adequada per garantir l’accés de les embarcacions. Els treballs compten amb un pressupost de 441.308 euros. A banda de millorar la seguretat de l’accés al Port Olímpic de les embarcacions, el dragatge permet utilitzar la sorra per millorar l’estat de platges del litoral de la capital catalana. En concret, la sorra es distribuirà a la de Sant Sebastià, la Barceloneta i Nova Icària, que recuperaran part de la sorra perduda a causa dels temporals de la tardor i l’hivern. Abans de l’aportació a les platges s’han realitzat les analítiques de qualitat de la sorra pertinents per verificar que és apta per a la millora de les platges. Segons informa el consistori, l’abocament i distribució de la sorra es realitzarà a través d’una canonada, que la impulsarà des de la draga, i amb transport terrestre.

El dragatge de la bocana coincideix amb la fase final del procés de transformació del Port Olímpic, que comportarà un impuls de l’activitat nàutica amb la celebració de regates populars i grans esdeveniments, com la propera Copa Amèrica de vela, que suposaran un increment en el pas d’embarcacions per la instal·lació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.