Societat

Societat

Sabadell es declara Ciutat per la Desconnexió Digital de la infància i l’adolescència

El ple aprova una moció de la plataforma Aixeca el Cap per fomentar un ús responsable de les pantalles

Sabadell es decalara ciutat per la Desconnexió Digital de la Infància i Adolescència després que al darrer ple municipal hagi aprovat una moció impulsada per la plataforma Aixeca el Cap. És la primera ciutat on aquest col·lectiu ha aconseguit presentar i aprovar el text i la intenció és que es pugui anar replicant a altres municipis.La moció es va aprovar amb els vots a favor d’ERC, la Crida i Vox, mentre que PSC, Junts, Comuns i PP es van abstenir i no hi va haver cap vot en contra.

A banda de proposar a la moció que com a objectiu general es fomenti l’ús responsable i regulat de les pantalles, des de la plataforma van més enllà i proposen accions concretes com xerrades, campanyes de conscienciació, la creació d’espais “lliures de pantalles” per fomentar l’oci saludable o fer que l’administració pública permeti a infants i adolescents fer trucades des d’edificis municipals per evitar que depenguin d’un dispositiu mòbil. El col·lectiu reclama a Educació que es faci un “pas enrere” en la digitalització de les aules i es prohibeixi l’accés de telèfons, tauletes i rellotges intel·ligents als instituts. Pel que fa a l’Estat, demanen mesures per impedir l’accés de menors a determinats continguts, com la pornografia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia