Societat

RIPOLL

La Metxa denuncia que el consistori li fa tancar el local temporalment

El Casal Popular La Metxa de Ripoll denuncia que l’Ajuntament ha ordenat el tancament temporal del seu local. En un comunicat, l’entitat assegura que el 24 de maig va rebre una notificació del consistori en què l’insta a esmenar “un requeriment administratiu” del 2023 i sol·licita la mesura cautelar de tancament de l’activitat perquè pot ser “un risc per a la seguretat i per la convivència de les persones”.

La Metxa assegura que aquest requeriment ja va ser esmenat, però que està revisant si algun dels tràmits que es van dur a terme es van fer malament: “Com a associació amb persones que conformem des de la militància i sense coneixements concrets sobre burocràcia i tràmits administratius, desconeixem si hem fet algun dels tràmits malament”.

Amb tot, l’entitat recorda que el consistori ja no li va donar la llicència per fer la Festa Major Alternativa, al·legant que les activitats de la Festa Major de Sant Eudald eren competència de la Comissió de Festes. A més, el comunicat manifesta que des que “l’alcaldessa feixista”, en referència a Sílvia Orriols, és diputada electa al Parlament s’ha activat “tota la maquinària que tenen a l’abast per silenciar-nos”. La Metxa considera que, darrere d’una “comunicació aparentment neutral” de l’Ajuntament s’hi amaga l’objectiu d’eliminar “la dissidència política de Ripoll”.

L’entitat considera que, si el problema fos una simple qüestió burocràtica, el consistori s’hi hauria posat en contacte. “Haurien fet un altre requeriment escrit les múltiples vegades que hem demanat permís per fer un acte i parlant amb tècnics de l’ajuntament ens ho haurien comentat”, explica el comunicat. “Hi ha maneres menys lesives de vetllar pel risc i la seguretat de les persones que aplicar la mesura cautelar del tancament del local”, afegeix La Metxa.

Per tot això, l’entitat considera que “l’únic objectiu” d'Orriols i el partit d'extrema dreta que lidera és “dinamitar la dissidència política i impedir la participació popular”. L’entitat assegura que avui mateix hi haurà notícies: “Estigueu atentes: no callarem!”.

L’alcaldessa de Ripoll, Sílvia Orriols, ha assegurat en una piulada a la xarxa X que l’entitat es pensa que pot “fer concerts sense autorització municipal” i que pot fer de bar “sense pagar llicència”. “No tolerarem la vulneració de les ordenances ni la competència deslleial envers els bars ripollesos”, ha afegit Orriols. “No se’n diu feixisme, se’n diu seny i ordre”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia