Societat

societat

Col·lectius i entitats veïnals preparen accions contra la Copa Amèrica

Denuncien que l’informe de la UPF on es parla de 1.200 milions d’euros d’impacte a la ciutat no es pot consultar

Col·lectius i entitats veïnals contraris a la Copa Amèrica s’han reunit aquest dissabte per posar en comú i preparar accions contra una competició “elitista, sense cap tradició i amb un elevat cost ambiental”. Un centenar de persones s’han aplegat en una assemblea oberta al Forat de la Vergonya per mostrar el “rebuig ciutadà” a la Copa Amèrica de Vela, que se celebrarà del 22 d’agost al 27 d’octubre a Barcelona. “Ha estat una imposició, sense cap consulta popular i seguint l’estratègia de millor demanar disculpes que permís”, ha assenyalat Irma Samayoa, integrant de la plataforma ’No a la Copa Amèrica’. “No ens oposem a una competició esportiva sinó a pagar amb els nostres impostos aquest tipus d’esdeveniments”, ha recalcat Samayoa.

“Avui fem una pluja d’idees per veure les propostes que surten i les forces amb les quals comptem”, ha continuat la integrant de ’No a la Copa Amèrica’, entitat que ja va protestar el 23 de maig passat amb motiu de la desfilada de Louis Vuitton al Park Güell. “La idea és concentrar diverses accions de cara a l’estiu”, ha avançat Samayoa. Entre les possibles localitzacions de les protestes contra la Copa Amèrica hi hauria el ’roadshow’ de la Fórmula 1 al passeig de Gràcia (19 de juny) o el saló immobiliari The District (23-25 de setembre). “Ja tenim més de 100 col·lectius adherits i estem creixent constantment. Tant de bo arribem a més de 500”, ha afirmat la integrant de la plataforma ’No a la Copa Amèrica’.

L’entitat denuncia que la competició de vela generarà una “allau de visitants”, una “saturació de les platges” i enormes dificultats en l’ús del transport públic. “Molt més greu serà l’efecte sobre el preu de l’habitatge. A la Barceloneta ja s’estan llogant pisos a 4.000 euros al mes amb el reclam de la Copa Amèrica”, critica la plataforma. “Un turista de luxe a Barcelona consumeix cinc vegades més aigua que una persona resident. I en plena sequera cadascun dels equips gastarà 5.000 litres d’aigua al dia per rentar els seus vaixells”, ha calculat l’entitat, que igualment retreu a l’administració “l’opacitat” sobre el cost de la Copa Amèrica.

“Estem parlant d’una aportació de diners públics que seria d’entre 70 i 80 milions d’euros, a fons perdut. Es parla de 1.200 MEUR d’impacte econòmic, però l’informe de l’UPF on surt aquesta xifra no es pot consultar”, ha conclòs la plataforma ’No a la Copa Amèrica’.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

“Alerta! Tortuga marina a les platges catalanes”

Begur

Viatge tecnològic a la moda, la salut, la mobilitat i l'energia del futur

BARCELONA
Societat

Barcelona, primera ciutat que acull el simulador de la “fórmula 1 del mar”

Barcelona
LA CRÒNICA

Estrelles Michelin per emportar a la Santa

Societat

Milers de persones exigeixen a Barcelona un decreixement turístic planificat

Barcelona

Més de 400 persones clamen a Girona contra el model turístic actual

girona
Societat

Un exprofessor del Pare Manyanet de les Corts acumula una dotzena de denúncies per abusos sexuals

Barcelona

Fan una revista per potenciar el sentiment i orgull de pertinença al barri de Pont Major

girona

Primers turistes per collir fruita dels arbres que han apadrinat

Aitona