Societat

societat

Manifestació contra les restriccions a acampar prop dels rius

Unes 1.300 persones vinculades amb el sector del lleure educatiu s’han manifestat aquesta tarda al centre de Barcelona en contra d’un canvi administratiu que, segons el seu parer, fa perillar les activitats d’estiu de 8.000 infants i joves. Els manifestants han reclamat més suport institucional i han denunciat l’excés de burocràcia i les restriccions normatives que exigeixen permisos per acampar en zones properes a rius, una mesura que consideren excessiva i que obliga a fer un estudi previ d’inundabilitat que les entitats han de pagar de la seva butxaca.

El problema sorgeix de l’any passat, quan l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) els va alertar de la necessitat d’obtenir un nou permís especial per autoritzar les acampades i, malgrat el compromís de treballar conjuntament amb les entitats i l’acompanyament de la Direcció General de Joventut, no s’ha avançat en la simplificació dels tràmits ni la posada en marxa d’ajudes.

La protesta d’avui ha començat amb activitats de cau i esplai al carrer durant el matí i ha culminat a la tarda amb una manifestació que ha anat de la plaça de Tetuan a la plaça de Sant Jaume. Les entitats convocants, entre les quals hi ha Acció Escolta de Catalunya, Escoltes Catalans, Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, Esplais Catalans i el Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans, han alertat que la normativa vigent posa en perill 79 dels 156 terrenys d’acampada previstos per a aquest estiu. Això suposa un impacte directe sobre unes 200 reserves ja fetes.

El Govern, per la seva banda, ha creat una borsa alternativa de terrenys i ha establert una línia d’ajuts per cobrir el cost dels estudis d’inundabilitat, necessaris per obtenir les autoritzacions requerides.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Reforcen diverses línies d’autobús interurbà durant l’agost

Barcelona

Declaren Bé Cultural d’Interès Nacional el Drac i l’Àliga de la Bisbal 

LA BISBAL D’EMPORDÀ

La instal·lació fotovoltaica d’autoconsum del Darder arriba als 170kWh

BANYOLES
Infraestructures i serveis

Inversió de 21 milions en la millora de la xarxa d’aigua a Lleida

Lleida
Medi ambient

S’amplia en 65 milions la línia d’ajuts per adquirir vehicles elèctrics i instal·lar punts de càrrega

Barcelona

Tractar la migranya de forma precoç en millora el pronòstic

Barcelona

Cau un pi al Parc Bosc i malmet una font que pertany al patrimoni històric

FIGUERES

Volen recuperar l’antic càmping Pous amb un nou complex per 900 persones

FIGUERES
societat

Multa a la UOC per l’ús de reconeixement facial en exàmens a distància

Barcelona