Societat

societat

Defensa adjudica a Telescopiomania un projecte de detecció de brossa espacial

El Ministeri de Defensa ha adjudicat a Telescopiomania un innovador projecte en astronomia per a la detecció de brossa espacial. Aquesta empresa, amb seu a Girona, contribuirà en el disseny i la posada en marxa de material astronòmic, òptic i especialment en astrofotografia al projecte SAURON (Sensor Array for Unattented Robotic Observation). SAURON es dirigeix des del Real Observatori de l’Armada a San Fernando, Cádiz, que compta amb 265 anys de trajectòria en l’observació astronòmica, astronomia de posició i astrometria. L’aportació de Telescopiomania a SAURON consistirà en un eixam de telescopis operats en remot, per a l’elaboració de catàlegs de detecció de brossa espacial, així com el seguiment de satèl·lits o elements d’òrbita terrestre d’alt interès. Aquesta nova tecnologia permetrà millorar la capacitat d’avaluació, potenciant el camp de vigilància i seguiment d’objectes en òrbita.

Telescopiomania està especialitzada en projectes astronòmics de gran abast amb clients com l’Institut Astronòmic de Canàries, l’Agència Espacial Europea i Universitats com la de València, Alcalá de Henares o l’Europea, entre altres. A més, té més de 40.000 clients aficionats amateurs, divulgadors i professionals.

Els socis fundadors de Telescopiomania, David Fernández i Xavi Nieto, amb més de 12 anys al capdavant de l’empresa, s’han mostrat “molt orgullosos per la contribució en un projecte tan important com aquest per a la seguretat nacional, convertint-se en un dels projectes més rellevants dissenyats i executats per Telescopiomania des dels seus inicis”, segons manifesten a través d’un comunicat.

Recentment, Telescopiomania ha creat un nou projecte: www.astroxperiences.com , on organitzen viatges enfocats a la divulgació d’esdeveniments com les aurores boreals o els eclipsis totals de sol. Així mateix, ofereixen serveis a escoles, ajudant als més petits a conèixer el cel, contribuint així a la divulgació de l’astronomia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

L’Ajuntament de Tortosa acusa Junts “d’instrumentalitzar” els Abanderats

Tortosa
Societat

La Paeria promou el lloguer social de pisos buits

Lleida
Societat

Obliguen l’Ajuntament del Vendrell a donar assistència a una colònia de gats d’un terreny privat

El Vendrell
Infraestructures i serveis

Transports destina 16,7 milions a la conservació de les carreteres de Lleida

Lleida
societat

Rebutgen “l’operació especulativa” lligada al Campus de Salut

girona
Societat

Promouen la igualtat i la no discriminació al transport públic

Barcelona
societat

Primera càtedra en intel·ligència artificial aplicada a la diabetis, a la UdG

girona
societat

Intensifiquen els controls a conductors amb testos de drogues

la jonquera
Medi ambient

Presenten al·legacions contra el projecte del camí de ronda entre l’Arrabassada i la Savinosa

Tarragona