Societat

política

Riba demana a Sánchez que passi de les paraules als fets i lluiti contra el ‘lawfare’

El candidat del PSC el 9-J insta a respondre a les urnes la voluntat de la justícia d’“interferir” en la campanya

Com ja va passar en l’inici de les eleccions catalanes, quan va anunciar que es prenia uns dies per meditar si continuava o no al càrrec arran de la denúncia de Manos Limpias contra la seva dona, Pedro Sánchez torna a ser un dels grans protagonistes de la campanya, ara dels comicis europeus. Que la demanda contra Begoña López hagi prosperat i el jutge l’hagi citat a declarar com a imputada per un suposat delicte de tràfic d’influències ha servit a la candidata d’ERC el 9-J, Diana Riba, per recordar al president espanyol que els socialistes poden fer molt per lluitar contra el lawfare que ara viu en primera persona Sánchez però que molts altres han patit durant anys, com ella mateixa i la seva família. Riba assegura que entén la seva “indignació” per “l’ús injust i venjatiu” de la llei que fan els jutges a l’Estat però li reclama “superar els debats sobre la persecució i començar a lluitar contra els perseguidors”, informa l’ACN.

Riba retreu al líder socialista que fins ara no ha fet res per lluitar contra aquesta xacra, recordant-li que el PSOE no va donar suport a la proposició no de llei (PNL) que els republicans van portar al Congrés per lluitar contra l’ús de la justícia per desacreditar i perseguir adversaris polítics. “El PSOE no és el que diu, és el que vota”, ha sentenciar la candidata d’Esquerra. “Com segurament sabrà, aquesta és la primera vegada que puc fer una campanya electoral amb relativa normalitat ja que el meu company, Raül Romeva, a qui també estimo amb bogeria –almenys tat com vostè a la senyora Begoña– va passar 1.221 dies a la presó per fer un referèndum: 33 dies sota el govern del PP i 1.188 amb un govern socialista encapçalat per vostè”, li recorda. Per tot plegat, Riba ha fet una crida a anar a votar diumenge per lluitar contar el lawfare, les fake news i la “dictadura de la toga del règim del 78”.

El candidat del PSC a les eleccions del 9-J, Javi López, ha assegurat que la citació de Begoña Gómez a cinc dies de les eleccions europees és una “anomalia” i ha instat la ciutadania a respondre a les urnes la voluntat de la justícia “d’interferir” en la campanya. “Les coses es poden respondre amb vots i diumenge hi ha unes eleccions importants per a Europa”, ha defensat en una entrevista a TV3 o també ha assegurat que malgrat que encara no s’ha aconseguit que el català sigui oficial a Europa, els socialistes han fet la feina que tocava. Segons López, per avançar cal una majoria a la Mesa del Parlament Europeu, ja que fins ara dels 15 membres de la Mesa, 7 hi estan a favor, 5 dels quals són socialistes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.