Societat

LLORET DE MAR

El Planiol de Fenals reneix ‘Mar Amunt’

Els descendents de la nissaga Planiol han treballat contra rellotge per refer-se i obrir el nou restaurant Planiol Mar Amunt. Lluiten per tirar endavant després del tancament, al febrer, del restaurant que durant set dècades havien regentat en la concessió de Costes a l’extrem nord de la platja lloretenca de Fenals. Van perdre el control de l’antiga guingueta, a causa d’aquella negligent comunicació al domicili de la mare difunta , i després de reclamar que poguessin, com a mínim, competir en el concurs davant l’oferta guanyadora, el fil havia quedat tallat amb el desallotjament de l’espai ara fa poc més de tres mesos.

Mentrestant, però, Isabel Sànchez Planiol ja prenia mides per evitar el naufragi total. Ha estat, de fet, una mena de pla C, revitalitzant el local de l’anterior pla B que havia suposat el Nou Planiol fa vint anys. La neta dels fundadors recorda que ja havien intentat obrir un negoci alternatiu a l’any 2000 que havien regentat fins a la crisi del 2008. Aleshores van explorar traspassos, que tampoc no van reeixir, i el local, al mateix carrer de Domènech Carles, però dos-cents metres mar endins, va acabar ocupat fins i tot il·legalment.

Sànchez Planiol es va sincerar ahir i va admetre que han hagut de negociar amb els ocupes la solució “amistosa” de condonar deutes antics –per la seva part– i que els ocupants marxessin i buidessin l’espai. Se’n van sortir i després van afrontar l’etapa de reformes, no exempta d’altres maldecaps col·laterals per les dificultats per trobar finançament bancari i la lluita paral·lela dels treballadors afectats per l’extinció del negoci de l’antiga guingueta. L’han demandat a ella i als nous concessionaris en paral·lel, perquè els subroguin. Però a la nova concessió de moment no hi ha moviment i el cas l’hauran de dirimir els jutjats.

Defensar el llegat

L’empresària, de moment, comença amb un equip que formen vuit persones –una de l’antiga plantilla– i José Antonio Rubio –que es va formar als fogons de l’antic Planiol, com a xef– per reviure una carta que no deixarà de banda els arrossos, però que apostarà per altres plats tradicionals de la cuina catalana, com ara els peus de porc i la cuina de temporada, més difícils de jugar en primera línia de mar en la canícula. Ara, però, el repte és arrencar i consolidar de zero un nou negoci que en el primer cap de setmana –van començar dissabte– ja ha atret alguns dels clients assidus habituals, que diu que en van sortir satisfets.

Disposen d’un centenar de places de capacitat, aquesta herència del nom forjada arran de mar i tenen marge per créixer, per començar amb un espai chill-out a l’estiu. Però Sànchez Planiol valora el fet, per exemple, de poder fer una treva entre els serveis del dinar i els del sopar i agafar aire.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia