Societat

societat

Salut assegura que a l’estiu “només” s’ajornaran cirurgies programades

L’ICS admet que les mesures d’estalvi poden generar una “petita demora” en les llistes d’espera d’aquelles intervencions que s’aplacin

Davant la polèmica generada per l’anunci que alguns CAPs no podran cobrir totes les substitucions aquest estiu i també el tancament de llits a l’Hospital Vall d’Hebron, dues decisions motivades per la falta de pressupost, el conseller de Salut, Manel Balcells, ha volgut deixar clar avui que s’atendran les urgències i “només” s’ajornaran les cirurgies programades. En tot cas, Balcells ha assegurat que això no afectarà ni les cirurgies oncològiques ni les cardiovasculars o urgents, informa l’ACN, tot i que ha admès que caldran mesures per gestionar la situació amb els recursos disponibles. El director de l’Institut Català de la Salut (ICS), Xavier Pèrez, ha defensat que no s’estan fent retallades sinó “ajustaments” en base al pressupost disponible, però els professionals de la salut ja han posat el crit al cel perquè les mesures de contenció encara posaran més al límit el sistema sanitari.

L’Hospital Vall Hebron serà un dels més afectats, ja que haurà de tancar el 24% dels llits, més de 200, durant els mesos de juny, juliol i agost. Segons el director de l’ICS, es tracta de llits quirúrgics amb activitat “que es pot diferir”, de manera que, en la línia del que ha assegurat Balcells, les urgències i l’activitat oncològica estan garantides. Ha admès, però, hi pot haver una “petita demora” en les llistes d’espera d’aquelles intervencions que s’aplacin.

Avui mateix, CCOO s’ha pronunciat sobre els canvis anunciats als CAPs i a la Vall d’Hebron, expressant la seva “total disconformitat”. La ciutadania i el personal sanitari “no poden veure’s afectats per la manca d’aprovació dels pressupostos del 2024”, ha denunciat recordant que la salut “és un bé essencial” i com a tal, caldria demanar els crèdits necessaris per mantenir una assistència sanitària “òptima”. Les llistes d’espera a Catalunya, ha recordat, ja són “molt elevades”, sobretot després de la pandèmia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Medi ambient

L’aeroport de Lleida-Alguaire inicia la producció d’hidrogen verd

Lleida
SALUT

Llavaneres inaugura l’ampliació del CAP que ara durà el nom de Manoli Marco

SANT ANDREU DE LLAVANERES

Tallada la circulació de trens per l’incendi d’un dipòsit de gas liquat

GIRONA

Figueres intensifica la lluita contra l’incivisme

FIGUERES
Borja Manzanares
President del Col·legi Oficial d’Infermeres de Barcelona

“Els problemes de la infermeria no tenen una solució màgica”

Barcelona
patrimoni

El Síndic renya l’Ajuntament de Mataró per Ca la Madrona

Mataró

Un pregó coral que repassa 40 anys de ràdio, tret de sortida de la Festa Major

SALT
societat

Detinguda una conductora implicada en un accident amb tres morts a Castellfollit del Boix a finals de juny

Castellfollit del Boix

Detingut un bomber voluntari per l’incendi de l’any passat

portbou / colera