Societat

comerç

El comerç va creixent de forma ‘constant’

Durant el maig set de cada deu botiguers han venut més que en el mateix període del 2023

Les vendes dels establiments adherits a Comertia han augmentat un 2,9% durant el maig respecte del mateix mes de l’any passat. Segons la patronal, la xifra mostra un creixement “constant” durant pràcticament tot el primer semestre, a l’espera de saber la dada del mes de juny. Comertia –l’associació catalana de l’empresa familiar del Retail, que representa més de cent marques comercials i 4.000 comerços– ha precisat que durant el maig set de cada deu enquestats han venut més que en el mateix període del 2023 i sis de cada deu han augmentat el tiquet mitjà. Per la seva banda, les vendes en línia han augmentat un 10,9% interanual i mantenen també la tendència “positiva”. De cara a les eleccions europees del 9 de juny, l’associació ha reclamat com a “prioritats” millores en el finançament, les infraestructures, la seguretat i el turisme.

Per categories, els que més ha augmentat les vendes durant el maig ha estat l’alimentació (+9,3%). En el cas de la venda online han estat els complements de persona.

L’enquesta publicada aquesta setmana per la patronal també avança que durant el juny un 17% dels empresaris enquestats tenen previst augmentar la seva plantilla, coincidint amb l’inici de la temporada d’estiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia