Societat

ROSES

El consistori amplia un mes el servei de salvament i socorrisme a les platges

El servei de vigilància, salvament i socorrisme de les platges de Roses s’ampliarà un mes més aquesta temporada d’estiu. L’actuació respon a la voluntat de l’Ajuntament de Roses de donar resposta a l’ampliació de la temporada de bany experimentada durant els darrers anys i de vetllar per la seguretat de banyistes i usuaris de les platges. El servei s’iniciarà el proper 10 de juny i estarà operatiu fins al 26 de setembre, en horari de 10.30 a 17.30 h.

Històricament, aquest servei s’oferia entre el 24 de juny i l’11 de setembre. L’estiu passat, el consistori ja va expressar la seva voluntat d’ampliar la seva durada per a la propera temporada d’estiu. El consistori acaba d’aprovar la modificació del contracte amb l’empresa prestadora del servei, Pro-Activa Serveis Aquàtics SL, que permetrà disposar del servei a partir del proper 10 de juny i fins al 26 de setembre (inclosos), per oferir una major prevenció i seguretat a les platges urbanes del municipi. “Calia donar resposta a l’ampliació de la temporada i de l’època de bany experimentada des de fa uns anys”, assenyala Lluís Espada, regidor de Medi Ambient, “sobretot durant els mesos de juny i setembre, en què l’afluència d’usuaris és més específica, amb una mitjana d’edat més elevada que la de temporada alta, i per tant amb unes majors necessitats assistencials. L’objectiu és posar en valor les nostres platges mantenint la seva qualitat i seguretat durant un període en què Roses compta encara amb gran quantitat de banyistes.”

El cost d’aquesta ampliació suposarà un increment de 71.000 euros, fins a un preu total de 442.000 euros. El servei disposarà al llarg de tota la temporada d’una plantilla de 22 treballadors –vint socorristes, una coordinadora i un patró d’embarcació– distribuïts a les platges de Santa Margarida, Salatar, Rastrell, Nova, Punta, Palangrers, Canyelles Petites i Almadrava. També comptarà amb una ambulància i quatre cadires amfíbies: dos a la platja Nova, una a Santa Margarida i una a l’Almadrava.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.