Societat

política

Junts també ignorarà el TC i comptarà els vots de Puig i Puigdemont

Asens defensa que “ una suma progressista és viable” i podria ser liderada per ERC

Hi ha expectació de cara a dilluns, quan s’ha de constituir la nova Mesa del Parlament, i les formacions no només negocien a porta tancada sinó que fan advertències públiques per pressionar i intentar escombrar cap a casa. El candidat de Junts el 9-J, Toni Comín, s’ha dirigit avui directament als Comuns, dient-los que espera que no facin “el que van fer a l’ajuntament de Barcelona”: “vull creure que no ajuntaran els seus vots amb el PP per facilitar o impedir una determinada Mesa”, ha dit Comín, informa l’ACN. Hores abans, el candidat dels Comuns a les eleccions europees, Jaume Asens, havia defensat que “ una suma progressista és viable” i s’havia mostrat partidari que ERC presideixi la Mesa del Parlament, assegurant que “no té per què estar en mans del PSC”. En qualsevol cas, Asens ha deixat clar que la decisió no depèn d’ell i que és la comissió negociadora dels Comuns la que s’encarrega de les converses.

Pel que fa al possible impacte de la sentència del Tribunal Constitucional que anul·la l’habilitació del vot telemàtic de l’exconseller de Cultura Lluís Puig, el que planteja dubtes sobre la seva capacitat de participar en la votació, així com la de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, Comín ha assegurat que Junts farà “tot el que estigui a les seves mans” per tal “d’impedir” que això “interfereixi” en la votació. “No ens podem plegar a un ús antidemocràtic dels tribunals, quan les togues intenten anul·lar els resultats de les urnes”, ha advertit el cap de llista de la formació el 9-J.

Comín ha volgut deixar clar que els comicis europeus “no són una segona volta de les catalanes”, però ha reiterat que, si els independentistes no guanyen pes, els “adversaris” ho utilitzaran de cara a les converses posteriors per formar govern. Així, de nou, ha tornat a fer una crida a sortir a votar per “blindar” el vot del 12-M.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia