Societat

Olot

Sara Arbós es converteix en la primera gegantera d’Olot

Fer ballar les imponents figures dels gegants d’Olot ja no és només cosa d’homes. L’olotina Sara Arbós s’ha convertit en la primera dona que s’ha posat sota el gegant d’en Blay i l’ha fet ballar. Això s’ha produït en la ballada de Corpus i, com fan tots els geganters en procés d’adaptació, només ha fet ballar el gegant durant la cercavila, per anar agafant confiança. I en les properes Festes del Tura, ja farà el primer ball a la plaça Major.

La flamant gegantera ha manifestat que la qüestió del gènere és secundària. “No m’agrada ser notícia per una cosa que no ho hauria de ser. Tothom pot fer ballar els gegants d’Olot. És només una qüestió d’entrenar la força física i sobretot de voluntat”, ha indicat. Ella mateixa ha explicat que fa dos anys que es va apuntar a la llista de geganters i, de fet, ja havia ballat en totes les comparses de la faràndula olotina titular de les Festes del Tura, els nans i els cavallets. “Un cop em van dir que debutaria per Corpus, el setembre passat ja vaig entrenar la força un o dos cops per setmana i, a partir del febrer, un cop a la setmana, ja ho feia amb els gegants”, ha explicat. A més, hi ha afegit: “Ha estat un procés dur i lent, però cada vegada m’he anat sentint més còmoda amb el gegant i m’hi he anat acostumant.” Curiosament i a causa d’un procés hospitalari la mateixa setmana del Corpus, no va poder saber fins a l’últim moment si es trobaria en bones condicions físiques per fer la cercavila.

Sara Arbós ha confessat que li va fer molta il·lusió dur el gegant. “Va ser un gran honor i una gran responsabilitat, fer-ho bé, portar-lo bé...”, ha dit. Ara, doncs, la nova gegantera continua el procés d’adaptació, però està molt a prop d’aconseguir que “el gegant no mani”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Marina Port Vell ja pot encabir més iots de gran eslora

Barcelona
Societat

Mor Jesús Alonso, advocat laborista resident a Manresa

societat

El sector immobiliari planteja fer un registre de pisos de protecció oficial metropolità

Barcelona
societat

L’Energètica instal·la plaques solars a la coberta de l’institut escola

lloret de mar
salut

Reconstrueixen el nervi frènic perquè pacients amb una tetraplegia alta puguin tornar a respirar

barcelona
societat

L’Audiència de Barcelona alerta de la saturació a les seccions civils

Barcelona
sostenibilitat

Som Energia promou a Mataró el primer projecte d’autoconsum urbà col·lectiu

mataró
urbanisme

Manlleu construirà una ronda al nord per treure el trànsit del centre de la ciutat

Manlleu
societat

La Diputació ha ajudat a digitalitzar més de 700 pimes en setze mesos

girona