Societat

SOCIETAT

Les gambes atrauen milers de visitants a la seva fira de Palamós

L’esplanada de la llotja del port pesquer s’ha omplert de públic per degustar el producte estel·lar del municipi

Els organitzadors exposen que s’han venut 35.000 tiquets i 250 quilos de peix

La novena edició de la Fira de la Gamba de Palamós aplega avui –de les deu del matí a les deu de la nit– milers de visitants a la llotja del port pesquer. L’objectiu és degustar el producte estel·lar de Palamós, cosa que hauran fet moltíssimes persones tenint en compte que s’han vent 35.000 tiquets i 250 quilos, ha informat l’Ajuntament palamosí aquest vespre.

L’organització de la Fira va a càrrec de l’Ajuntament, la Confraria de Pescadors de Palamós i la Fundació Promediterrània. A l’Espai del Peix, entre molts actes programat, hi ha hagut una mostra de com es cou el peix amb la gamba com a referent i hi hagut visites guiades a la subhasta i a la barca de pesca de Gamba de Palamós. A la tarda, hi ha hagut sessions de cuina amb la participació dels xefs Quim Casellas, Tomàs Brull, Toni Izquierdo i Narcís Oliu.

Amb la gamba es fan plats elaborats com mandonguilles i croques, peus de porc o suquet, que també s’han pogut degustar a la fira, igual que arròs de Gamba de Palamós, pèsols amb Gamba de Palamós o “la blanqueta de pollastre a baixa temperatura amb Gamba de Palamós”, ha informat l’Ajuntament.

Segons informava aquest diari en un reportatge del 30 de maig, la gamba de Palamós és la gamba roja (Aristetus antennatus), amb una carn molt apreciada, i que s’integra en una pesca semiindustrial o artesanal amb arts d’arrossegament. Des del 2013, la captura de gamba roja està regulada pel pla de gestió de la gamba de Palamós.

Alegret, ambaixador

La Fira ha inclòs el lliurament del guardó d’Ambaixador de la Gamba de Palamós, atorgat enguany al doctor Joan Lluís Alegret, assessor del sector pesquer català i en particular de la Confraria de Pescadors de Palamós, com a científic de les ciències socials i com a director de la Càtedra d’Estudis Marítims. A més, s’han entregat els nous certificats a les empreses que enguany se sumen a la Marca de Garantia d’aquest destacat producte pesquer local. Es tracta concretament dels establiments: guingueta El Refugi, restaurant la Fàbrica del Gel, Sagaró Sushi i l’Organització de Productors Pesquers de Palamós (OPP).

La Fira compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, del Fons Europeu Marítim i de la Pesca, de Ports de la Generalitat, de la Diputació de Girona, de l’Organització de Productors Pesquers (OPP), i el patrocini d’Estrella Damm i Perelada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

La Diputació ha ajudat a digitalitzar més de 700 pimes en setze mesos

girona
Societat

L’Ajuntament de Tortosa acusa Junts “d’instrumentalitzar” els Abanderats

Tortosa
Societat

La Paeria promou el lloguer social de pisos buits

Lleida
Societat

Obliguen l’Ajuntament del Vendrell a donar assistència a una colònia de gats d’un terreny privat

El Vendrell
Infraestructures i serveis

Transports destina 16,7 milions a la conservació de les carreteres de Lleida

Lleida
societat

Rebutgen “l’operació especulativa” lligada al Campus de Salut

girona
Societat

Promouen la igualtat i la no discriminació al transport públic

Barcelona
societat

Primera càtedra en intel·ligència artificial aplicada a la diabetis, a la UdG

girona
societat

Intensifiquen els controls a conductors amb testos de drogues

la jonquera