Societat

10 raons per estudiar a la Universitat de Girona

Pràctiques en empreses

La UdG concreta la relació amb l’entorn productiu amb una oferta àmplia i variada de pràctiques en empreses i institucions per completar la formació acadèmica i fomentar l’ocupabilitat.

Acompanyament dels estudiants

Des del moment que els estudiants arriben als centres docents, es troben amb una sèrie de serveis de mentoratge. Se’ls acompanya a l’hora de trobar llocs on fer mobilitat, se’ls ajuda a trobar feina, se’ls ofereix adquirir coneixements que els seran útils (soft skills), també per als titulats que busquen un lloc de treball adequat a la seva formació.

Equipaments de qualitat

La UdG és la primera universitat catalana en llocs de laboratori per cada 100 estudiants. Disposa d’una sèrie d’instal·lacions i equipaments a tots els Campus que permeten als estudiants i al personal acadèmic i d’administració treballar en bones condicions

Vida universitària

Els estudiants poden gaudir d’activitats culturals a través de les nombroses associacions de la Universitat, de caire més genèric o més específiques de titulació, i poden participar activament en el Cor, l’Orquestra, l’Aula de Teatre o els Xoriguers (castellers de la UdG).

Serveis universitaris

La Biblioteca de la Universitat de Girona és un gran actiu, és un servei que té un gran reconeixement dins i fora de la UdG. Obre cada dia i en època d’exàmens també a la nit. Compta amb fons històrics i llegats de primer nivell, com ara el del filòsof Ferrater Mora o l’escriptor Tom Sharpe. El Servei de Llengües ofereix formació i acreditació d’idiomes, i el Servei d’Esports permet accedir a un gran nombre d’esports a la comunitat universitària.

Presència als rànquings

La UdG manté posicions en els rànquings d’excedència que valoren la docència de qualitat que ofereix sortides professionals efectives i amb una recerca potent.

Compromís social

La UdG considera que un dels eixos fonamentals que ha d’orientar les seves actuacions és el compromís amb la societat. Vetlla per superar les desigualtats i per crear unes condicidions de vida que contribueixin a millorar el benestar de la ciutadania i promou decididament valors com ara la sostenibilitat, la igualtat de gènere, el voluntariat, la cooperació i l’educació inclusiva. Procura que els estudiants rebin una formació integral per adquirir competències transversals que els permetin esdevenir ciutadans actius i compromesos socialment.

Girona, ciutat universitària

L’entorn ciutadà que s’ofereix a l’estudiant és el d’una ciutat viva i dinàmica, amb una oferta cultural i esportiva immillorable, amb distàncies curtes que permeten circular-hi a peu, amb bicicleta o transport públic, i amb una vida universitària que es palpa, amb un Barri Vell atractiu. Una ciutat a la mida de l’estudiant, que se la pot fer seva.

Implicació amb el territori

La UdG és present al territori a través dels centres que desenvolupen una tasca de recerca i de divulgació de la ciència, i actua com a motor econòmic i social a partir de l’aliança amb ens públics i privats per impulsar el coneixement i el progrés a les comarques gironines.

Internacionalització

La UdG s’ha obert al món, i genera cada cop més fluxos d’entrada i sortida de professorat, investigadors i estudiants de grau i màster procedents d’universitats estrangeres que participen de la vida acadèmica i contribueixen a la internacionalització a casa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Medi ambient

Acord per construir una nova depuradora a la comarca del Baix Ebre

Paüls
medi ambient

Presenten una moció per promoure l’ús d’energies renovables

figueres
Medi ambient

El subministrament d’aigua de la dessalinitzadora del Port de Barcelona es contractarà fins almenys el 2030

Barcelona
societat

Denuncien una agressió a una funcionària a la presó de Mas d’Enric

El Catllar
política

Demanen que s’avisi amb temps els veïns quan es fan tractaments fitosanitaris

vidreres
judicial

Absolen l’acusat d’agredir sexualment una noia per falta de proves

empuriabrava
Isabel de Lucas
Sòcia de Nasapp

“Per tenir aire net, cal que tots hi col·laborem”

Ferran Busquets
Director de la Fundació Arrels durant 12 anys

“Ningú escull dormir al carrer si té un espai digne on anar”

Barcelona

Una orquestra per a Asclepi

Girona