Societat

SOCIETAT

Cornellà multa 328 propietaris de gossos per no tenir xip ni patró d’ADN

L’Ajuntament de Cornellà ha posat 328 multes a propietaris de gossos en els últims dos mesos perquè incomplien la normativa de dur l’animal censat i amb patró d’ADN. Les sancions s’han posat durant els mesos d’abril i maig, després que durant el primer trimestre d’aquest any el consistori desplegués una campanya informativa a parcs canins i correcans sobre l’obligatorietat de complir amb les normes recollides a l’Ordenança de Convivència Ciutadana. Segons el consistori, la voluntat de tenir els animals censats i amb patró d’ADN identificat és reduir els abandonaments i, alhora, contribuir a solucionar problemes de salubritat i convivència. Les multes per incomplir l’obligatorietat del cens i l’ADN són de poc més de 90 euros, en ser infraccions lleus i es poden substituir per treballs socials. Aquesta pràctica funciona al consistori des del 2014 i fins al moment 1.500 persones s’han acollit a aquesta opció de commutar les sancions econòmiques per treballs a la comunitat.

L’Ajuntament de Cornellà disposa de 13 parcs canins i 4 correcans que sumen més de 10.000 m². A aquests s’hi sumaran aviat dos nous correcans: un sota el camp de petanca del barri de Sant Ildefons, a la zona nord del parc de Can Mercader, amb 1.700 m² de superfície i font, bancs i jocs d’agility; i un altre al carrer Martinet, al costat del pont de la Ronda de Dalt amb les mateixes característiques d’equipaments i una superfície de 1.500 m². A més, ha definit dos espais perquè els gossos puguin anar sense la subjecció d’una corretja (sempre que no siguin de raça perillosa) i puguin circular lliurement: al parc del Canal de la Infanta i a la vora del riu Llobregat en horari nocturn.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia