Societat

Premien empreses, escoles i persones que fomenten la creativitat entre els joves

Oxford, les escoles Eram de Salt i Thau de Barcelona i la psicòloga colombiana Graciela Aldana de Conde han rebut avui els guardons de la Fundació per a la Creativació

Coincidint amb la celebració del 10è aniversari de la Fundació per a la Creativació, aquesta entitat ha impulsat els Premis “Eduquem en la Creativació” per reconèixer projectes educatius que hagin destacat per fomentar la capacitat creativitat i d’innovació de l’alumnat. També premien la trajectòria d’una persona que hagi destacat pel foment de la creativitat en l’àmbit educatiu al llarg de la seva vida. Els guardons s’han lliurat durant l’acte celebrat avui al Girona Hub, de la Farinera Teixidor de Girona.

En la categoria “Projecte Creativador” s’ha atorgat el premi a Oxford (Hamelin Brands) i l’Eram (Escola Universitària de les Arts) al projecte per a “Reinventar la Comunicació de les Marques des de la perspectiva dels joves”. Una seixantena d’alumnes del Grau en Audiovisuals i Multimèdia, dinamitzats per la Fundació per a la Creativació, han qüestionat la manera habitual que les marques utilitzen per connectar amb el públic juvenil, han generat noves idees de continguts i han elaborat i executat les campanyes de comunicació d’acord amb els valors de la marca Oxford.

De la seva banda, l’escola Thau de Barcelona ha rebut el “Premi escola Creativadora”, en reconeixement la llarga trajectòria fomentant la participació activa dels seus alumnes en diferents entitats al voltant del centre eductiu. A l’Hospital Vall d’Hebron hi han dut a terme el projecte d’un hort terapèutic i a Sant Joan de Deu han desenvolupant i patentant un inhalador per als pacients amb crisis asmàtiques. Els alumnes també han creat una línia de mobiliari infantil per a una empresa del sector com Kave Home.

Finalment, el premi a la trajectòria personal l’ha rebut la psicòloga colombiana Graciela Aldana de Conde, que ha destacat internacionalment en el món de la creativitat i la innovació. És premi nacional de psicologia, autora de diferents publicacions i de la “Teoria dels Arquetips”, on afirma que “la creativitat és una característica del nostre ADN, l’objectiu és proporcionar, tenir cura i permetre que sorgeixi perquè col·lectivament podem reescriure la vida de la millora manera”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia