Societat

SOCIETAT

Entregades les Banderes Blaves a 95 platges i 23 ports catalans

La consellera de Territori, Ester Capella i Farré, acompanyada de la secretària d’Acció Climàtica, Anna Barnadas i López, i del president de l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC), José Palacios Aguilar, ha lliurat avui a les instal·lacions del port de Segur de Calafell les Banderes Blaves corresponents al 2024 a 118 platges i ports catalans. Aquest guardó reconeix internacionalment la seva qualitat i els serveis. També hi han assistit l’alcalde de Calafell, Ramon Ferré i Solé, i el president de l’Associació Catalana de Ports Esportius i Turístics (ACPET), Albert Bertran Romero.

Catalunya compta aquest 2024 amb 95 platges guardonades i 23 ports amb Bandera Blava. Pel que fa a les platges, 27 corresponen a l’àmbit territorial de Girona, 20 a Barcelona, 22 al Penedès, 18 a Tarragona i 8 a les Terres de l’Ebre. Quant als ports, n’hi ha 9 a la zona de Girona, 7 a la de Barcelona i 7 més a la de Tarragona i Terres de l’Ebre. El distintiu ha estat atorgat pel Jurat Internacional Bandera Blava 2023 de la FEE (Foundation for Environmental Education). La consellera Capella ha posat en valor que “la qualitat excel·lent de l’aigua a les zones de bany de Catalunya és el resultat de molts anys, de la conscienciació ciutadana, d’unes mesures de gestió adequades, d’un bon funcionament dels sistemes de sanejament i de les mesures de control i inspecció”. Les distincions obtingudes són, per tant, “fruit del bon treball compartit entre totes les administracions implicades”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia