Societat

societat

Cinc promocions d’habitatge de protecció oficial en marxa

L’Ajuntament de Girona treballa per pal·liar “el dèficit” de pisos de lloguer assequible amb acords amb dues societats i l’Incasòl

La Generalitat garanteix un màxim de 200.000 euros anuals fins al 2028 per donar suport a l’oficina municipal

Cinc promocions d’habitatge de protecció oficial (HPO) estan en marxa –en tramitació– a Girona, ha explicat aquest matí la regidora de Transició Ecològica i Transformació Urbana, Cristina Andreu (Guanyem). L’Ajuntament de Girona ha presentat el conveni de col·laboració amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya (AHC) segons el qual la Generalitat garanteix fins a 200.000 euros a l’any fins al 2028 per donar suport a l’oficina municipal d’habitatge, que és al Pou Rodó.

Les promocions d’HPO són als barris de Domeny i a Can Gibert. Al carrer Riera de Bullidors de Domeny, hi ha dos solars cedits a la Fundació Privada per a l’Accessibilitat on es construiran 48 pisos amb preus de lloguer al voltant de 600 euros. Segons es va anunciar en el seu moment, hi haurà una reserva del 10% de pisos per a persones en risc d’exclusió o entitats sense ànim de lucre.

Al mateix carrer de Domeny, l’Institut Català del Sòl (Incasòl) desenvoluparà 88 pisos per a persones joves, famílies i gent gran. Es faran en dos solars perquè n’hi havia un de tercer on no es pot actuar perquè s’hi van trobar restes arqueològiques.

La cinquena i última promoció és al carrer agudes, al barri de Can Gibert. S’ha cedit un solar a Visoren perquè construeixi 50 pisos de protecció oficial. Hi haurà la figura de mediador i en els baixos de l’edifici hi haurà un espai comunitari. L’empresa ha estat multada per l’Ajuntament amb 5.000 euros per haver presentat fora de termini la llicència d’obres, segons es va informar en el ple municipal de dilluns.

“Captació difícil”

Andreu ha admès aquest matí que l’oferta de lloguer a Girona és escassa i que la captació de pisos per a la borsa municipal és “difícil. Hi ha molts competidors”, ha comentat. L’Ajuntament treballa per desenvolupar més pisos de lloguer assequible al sud del municipi, en l’àmbit del futur hospital Trueta i campus de Salut. A més, negocia amb titulars privats perquè cedeixin sòl amb la finalitat de implementar fórmules d’habitatge cooperatiu. “D’habitatge de protecció oficial no en tenim més. Hi ha un dèficit”, en referència a la gestió feta per governs municipals en el passat.

Tot això ho ha explicat l’equip de govern de Girona en l’acte de signatura amb la Generalitat, que acompanyarà a més llarg termini les polítiques municipals d’habitatge. Fins ara, la col·laboració entre les dues administracions es prorrogava any a any. Ara l’Ajuntament podrà planificar i treballar amb més previsió, ha explicat Andreu.

La directora de l’AHC, Sílvia Grau, ha explicat que la Generalitat treballa per homogeneïtzar els serveis de les oficines municipals d’habitatge i el conveni subscrit a Girona és el número 116 arreu del país. La Generalitat garantirà un màxim de 200.000 euros anuals fins al 2028 per al personal i les polítiques de l’oficina de Girona. L’àrea de Transició Ecològica i Transformació Urbana destina 650.000 euros a l’any en polítiques a Girona, incloent-hi ajuts de lloguer, xarxa d’inclusió, programa de mediació i ajuts d’urgència, entre d’altres. L’acte d’avui ha tingut lloc a la sala Ricard Renart del primer pis de l’Ajuntament de Girona i ha comptat amb la presència del director dels Serveis Territorials de Territori, Sergi Albrich.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El TSJC obliga Cerdanyola a tramitar la segregació de Bellaterra

Cerdanyola del Vallès
gastronomia

Obre la gelateria d’Albert Adrià a la Rambla

Barcelona

Un estudi demanat per l’Ajuntament revela un nivell alt de plom

BONMATÍ

Condemnen l’ICS a pagar 200.000 euros per una negligència mèdica mortal

Barcelona

Inicien aquest mes les obres d’un nou pont a la C-38 entre Sant Pau i Camprodon

SANT PAU DE SEGÚRIES
europa

Alemanya suspèn projectes climàtics per un possible frau a la Xina

barcelona
salut

Jubilació per a Carmen Cabezas, una de les gestores de la pandèmia i la vacunació

barcelona

Tractament al Segre per combatre la plaga de mosca negra

Lleida

Cinc pirotècnies al 52è concurs internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava

BLANES