Societat

religió

Una església menys a Barcelona

Arrenca l’enderroc de l’edifici que alberga la parròquia de l’Esperit Sant

Les obres d’enderroc de l’edifici on s’aixeca la parròquia de l’Esperit Sant de Barcelona han començat aquesta setmana al barri del Baix Guinardó. Els treballs suposen la demolició d’un temple de fe cristiana a la capital del país 28 anys després de l’últim enderroc, la de Francesc de Paula, per deixar créixer el Palau de la Música.

Un cop va quedar vençuda la resistència dels feligresos i feligreses que s’havien tancat en una capella per evitar la demolició de l’Esperit Sant, l’inici de les obres era qüestió de temps. D’aquesta manera els obrers han començat aquesta setmana a enderrocar els murs i ho han fet per l’edifici on hi havia l’habitatge del retcor de la parròquia.

La demolició de l’Esperit Sant ha de permetre construir la facultat de medicina de l’Universitat Blanquerna, i també està previst construir una petita capella que substituirà l’església que hi havia fins ara.

La intervenció de l’equip de mediació de Mossos va ser clau perquè el passat 17 de maig l’Arquebisbat acabés fent-se amb el control de la parròquia. Uns dies abans, el cardenal, Joan Josep Omella, havia dictat un decreta apartant de les seves funcions el rector JosepMaria Llorca i sancionant-lo amb 1.500 euros per una suposada inhibició de les seves funcions.

Fins a l’inici de l’enderroc de l’Esperit Sant, l’església catòlica disposava a la ciutat de Barcelona de 241 llocs de culte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia