Societat

La crònica

El desnonament posa fi a la controvèrsia

La solitud d’un home que s’atrinxera (unes hores) a la que ara ja és la seva expropietat. La finca de Can Pepet del Mas de Lloret de Mar té nova propietària des d’ahir, quan les autoritats i la comitiva judicial van aconseguir executar l’ordre de desnonament que estava prevista deu dies abans, però que es va paralitzar per l’estat de salut de la mare d’Ángel Serrano, el ja antic propietari dels terrenys.

Serrano esperava, esperançat, el suport dels veïns que tantes vegades han gaudit de les instal·lacions, així com dels parcel·listes que havien llogat el seu hort dins de la seva finca. Però la realitat és que Serrano i la seva mare es van veure sols, amb dos familiars més i els seus advocats. També amb una escopeta i una destral per evitar el desnonament. Els hortolans de Can Pepet defensen que és un problema entre Serrano i Gabriela Chamizo, advocada i nova propietària. “Ens trobem enmig d’una disputa entre dos propietaris”, explica Mari, de l’associació d’hortolans de Can Pepet, “ens sap greu per Ángel, perquè fa molts anys que el coneixem, però estem tranquils perquè tenim un contracte i la propietària ens ha assegurat que vol explotar la finca tal com està i que no el tocarà”, continua explicant.

Així i tot, durant l’estona que estava tothom congregat davant la porta de la finca de Can Pepet en espera de l’execució del desnonament, Chamizo semblava fer passes enrere. Mentre parlava amb els parcel·listes, asseverava que havien de revisar els contractes per confirmar que estiguessin ben redactats i va demanar que deixessin de pagar la mensualitat a Ángel. “Ni a ell ni a mi, de moment no heu de tornar a pagar res a ningú fins que no s’aclareixi la situació”, deia Chamizo a una trentena de damnificats col·laterals. Aquesta situació preocupa els hortolans, que veuen perillar les inversions que van fer. De moment, han pactat una reunió per aclarir la situació.

Per altra banda, les persones que han denunciat en reiterades ocasions tant els horts com Can Pepet Fiestas –zona de barbacoes i piscines desmuntables dins la mateixa finca– esperen que la nova propietària arregli l’espai perquè estigui dins la legalitat, tant la part de les construccions en sòl rústic com altres presumptes irregularitats.

Finalment, Ángel i la seva mare han desallotjat voluntàriament el que ells reclamen que és seu. “No soc un ocupa, jo tinc les escriptures, que aquesta senyora ensenyi les seves”, deia alterat sobre Chamizo. Els serveis socials els allotjaran uns dies en un hotel fins que trobin un altre domicili. Sobre quin és el pròxim pas que farà, diu que “se’l guarda per a ell”, amb la tristor d’haver perdut allò per què ha lluitat durant més de vint anys. L’escopeta, finalment, era de balins.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llengua

El País Valencià consuma el canvi de lleis anticatalà

barcelona

Les comarques gironines tindran 480 grups d’FP el curs vinent, 47 més que fa tres anys

GIRONA
MEDI AMBIENT

Instal·len al Pla d’Urgell dispositius per evitar electrocucions de cigonyes

Mollerussa
Educació

Expedient al director d’un institut de Tortosa per pràctiques irregulars d’estudiants

Tortosa
urbanisme

Prop de 60 obres complicaran la mobilitat a l’estiu a Barcelona

Barcelona

Comença la col·locació de les imatges de la façana de Sant Esteve

OLOT
Societat

La Diputació de Barcelona destina 100 milions a la xarxa d’abastament d’aigua

Barcelona
Societat

Barcelona ofereix cursos d’anglès, francès i alemany per a aturats

Barcelona
societat

En marxa el projecte "Tracta’m bé" a per promoure el bon tracte a les persones grans

calonge i sant antoni