Societat

Cassà de l Selva

Nadal inaugura la Fira del Tap i del Suro fent una crida a tornar a les arrels

Natura, cultura i indústria són els tres elements indestriables de Cassà de la Selva i aquests tres elements s’evidencien a la Fira del Ta i del Suro, segons el Conseller de Recerca i Universitats en funcions, Quim Nadal, que ha inaugurat aquest matí. Nadal s'ha referit aquests tres àmbits com a “una equació de semblava trencada i que cal refer necessàriament”. I ha donat ell mateix la fórmula per aconseguir-ho: “Cal el retorn als bàsics, a allò que és més elemental”, tot lloant l’intent de recuperació que fa la fira lligant la natura, els boscos, la cultura, la voluntat de transformació i la indústria. “Si Cassà torna a les arrels més primigènies el lligam serà indestructible”, ha sentenciat. Abans, ha agraït que se l'hagi convidat a reviure la seva “geografia més íntima” i  ha recordat  els lligams amb Cassà, on vivien els seus avis paterns. “Cada diumenge, veníem a Can Nadal a veure els avis i més amunt de Can Ruscalleda, on he saludat la Conxita que ha fet cent tres anys, hi havia la casa dels meus besavis”, ha explicat.

La setena edició de la Fira de Tapa i el Suro es va iniciar ahir amb el retorn del grup cassanenc La Troupe i amb un tastet de cerveses artesanes. Per avui i demà, s’han programat una quarantena de propostes, entre d’altres, tastos de vins, escumosos o cervesa, maridatge de vins, concerts, activitats familiars, xerrades de divulgació, espai de degustació al passeig Vilaret, amb més d’una trentena de parades d’artesania, que aquest any també es troben a la plaça de la Coma.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia