Societat

Microsoft investiga per què Xbox Live ha expulsat un usuari per escriure "Jo no sóc espanyol"

Microsoft investiga les raons per la qual a un usuari del servei de joc online Xbox Live li han bloquejat l'accés durant un dia, aparentment per haver escrit en el seu perfil biogràfic la frase "Jo no sóc espanyol, m'obliguen a ser-ho, visca Catalunya. Tots units podem fer-ho possible". L'usuari, col·laborador habitual del blog especialitzat en videojocs Vadejocs.cat va estar-se un dia amb l'accés bloquejat just després de rebre un missatge en què l'equip d'Administració de la comunitat Xbox Live l'informava que la suspensió era deguda a "comentaris rebuts d'altres usuaris de Xbox Live relacionats amb contingut seu inclòs en el servei que és inadequat".

Fonts de Microsoft Spain confirmen l'existència d'un codi de normes que han de ser acceptades per tots els usuaris i així mateix es manté en contacte amb la secció internacional del Live, amb seu als Estats Units, perquè notifiqui quines han estat les raons exactes per a la suspensió. Les mateixes fonts asseguren que, en qualsevol cas, la suspensió "no té res a veure amb la utilització del català". Així mateix, des de Microsoft recorden que "el servei Xbox Live és molt curós amb tot el que pugui ofendre la resta d'usuaris" i està a l'espera de la informació que subministrin dels Estats Units.
Els usuaris de Xbox Live estan sotmesos a sistemes de control pensats per evitar jugadors tramposos que, a més, permeten que els usuaris expressin les seves queixes sobre altres jugadors. Des de Microsoft entenen que "és possible que algun usuari s'hagi pogut sentir ofès", però remeten a la informació que els arribi dels Estats Units per saber les causes exactes de la suspensió.

Des del blog Vadejocs apunten que la raó de la suspensió es troba en un punt del codi de conducta segons el qual està prohibit "Publicar, distribuir o difondre qualsevol informació, arxiu, material, paraula o assumpte que inciti a la discriminació, odi o violència contra una persona o un grup per la seva raça, religió, nacionalitat, transsexualitat, homosexualitat o situació de VIH/SIDA, o que insulti a les víctimes de crims contra la humanitat en qüestionar l'existència d'aquests crims". Mentrestant, l'usuari afectat ha recuperat l'accés a Xbox Live després de la suspensió, però ha vist com el seu perfil amb la frase conflictiva ha estat esborrat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.