Societat

Roses amplia el període de limitació d’accés al Parc Natural del Cap de Creus

L’Ajuntament de Roses ha ampliat aquesta temporada el període de limitació d’accés a vehicles de quatre rodes o superiors al Parc Natural del Cap de Creus, que tindrà lloc entre el 22 de juny, dissabte que ve, fins a l’11 de setembre. L’horari de prohibició de circulació serà de 10 del matí a 5 de la tarda, tots els dies de la setmana. L’objectiu de la limitació és evitar saturacions, un impacte nociu sobre el medi natural i possibles riscos en casos d’emergències que requereixin activar protocols de protecció civil.

Segons informa el consistori en una nota de premsa, les cales rosinques situades al Parc Natural de Cap de Creus reben una forta pressió durant l’època estival que no és compatible ni amb els objectius de conservació de l’espai natural, ni amb la seguretat dels usuaris. Les dades recollides els anys previs evidencien, amb una mitjana de 300 vehicles diaris retornats des del punt d’accés durant el mes de juliol i prop de 700 a l’agost, la necessitat de la regulació.

D’aquesta manera, l’Ajuntament de Roses tornarà a aplicar aquesta temporada, per quart any consecutiu, mesures de restricció en l’accés motoritzat al parc, prèviament consensuades amb l’òrgan gestor del Parc Natural. El període de limitació s’avança del 15 de juliol al 22 de juny i s’allarga del 31 d’agost a l’11 de setembre. “Aquests canvis són fruit del seguiment i avaluació de les mesures realitzats durant la temporada 2023 i de les necessitats detectades. Aconseguim, a més, protegir el parc també durant dues dates de gran afluència de públic, com són Sant Joan i l’11 de setembre”, valora Lluís Espada, regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Roses. A més, l’estacionament de vehicles a les cales del Parc Natural queda prohibit entre les 12 de la nit i les 6 de la matinada, tots els dies de la setmana.

El punt de control i la barrera d’accés manté la ubicació de l’any passat, al paratge de la Torre d’en Sastre. Això permet una millor mobilitat de retorn cap a Roses quan la barrera està tancada ja que el gir de tornada és més fàcilment maniobrable des d’aquest punt que des de l’anterior, situat al mirador de Falconera.

Aquest punt de control estarà gestionat per informadors, un del Parc Natural i dos de l’Ajuntament, que s’encarregaran de l’obertura i el tancament de la barrera, del control d’autoritzacions i de les tasques d’informació. A més, el parc disposarà de dos binomis de Guardes Rurals encarregats de recórrer el parc per vetllar pel correcte compliment de les normes i informar els usuaris.

La limitació d’horari es limita als vehicles de quatre rodes i més, de maner que es permet la circulació durant tot el dia de motocicletes, ciclomotors, bicicletes. També tenen el permís per accedir-hi els usuaris autoritzats, com ara els propietaris, familiars, i visitants, empreses de serveis a les activitats i a propietaris, ramaders; treballadors de les activitats que operen dins el parc i clients amb reserva, que no tindran limitació d’accés amb cap tipologia de vehicle.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Urbanisme

Amplien l’aparcament provisional sobre la llosa de la via a Vilafranca

Vilafranca del Penedès
societat

Frit Ravich llança el seu nou snack fornejat amb base de llentia

maçanet de la selva
MEDI AMBIENT

Els barris més verds beneficien la funció pulmonar dels infants, segons un estudi

Barcelona
societat

Posen balises dissuasives de fauna salvatge en dues carreteres

nAVATA/ALP
educació

Només un 25% de docents té el C2 de català, nivell que el govern vol exigir als nous professors

barcelona
societat

Mor Joan Esteve Danés, ‘el Pillo’ de Roses

medi ambient

Talen 600 pins per reduir el risc d’incendi i evitar plagues

les preses
INFRAESTRUCTURES

Comencen les obres per millorar l’eficiència hidràulica del canal d’Urgell

Castellserà
medi ambient

Barcelona vol aplicar l’urbanisme climàtic en espais “oblidats” de la ciutat

Barcelona