Societat

societat

Habiliten més de 350 refugis climàtics d’estiu, 120 més que l’any passat

S’incorporen a la xarxa mercats municipals, administracions i una quarantena de piscines públiques

Des d’aquest dissabte està en marxa en fase preventiva, el pla per fer front a la calor a la ciutat de Barcelona, “Pla calor 2024”, que estarà en marxa fins al 15 de setembre. Entre les novetats, enguany l’Ajuntament ha posat en funcionament més 350 refugis climàtics d’estiu, 120 més que l’any passat. El govern municipal ha incorporat a la xarxa de refugis una quarentena de piscines municipals, així com alguns mercats, administracions i espais privats. Així ho ha explicat la primera tinenta d’alcaldia, Laia Bonet, que ha afegit que tots els espais inclouen ombres, fonts per beure aigua i zones d’estada. Els refugis funcionaran en l’horari d’obertura habitual de cada equipament, que pot variar segons l’espai.

El consistori també detalla que hi ha altres zones a l’espai públic que també poden servir com a espai de confort tèrmic, com per exemple les pèrgoles fotovoltaiques. Aquests llocs tenen una funció doble, per una banda com a espai de repòs i estada, i per l’altre la generació d’energia renovable. En total hi ha 26 instal·lacions fotovoltaiques que a banda d’ombra, tenen una capacitat de generació de 1,35MWp. Les zones de jocs infantils amb ombra són 183 a tota la ciutat. La major part d’aquestes ombres són zones arbrades, però també hi ha altres sistemes d’ombra com pèrgoles o tendals. En aquest sentit, l’Ajuntament de Barcelona afirma que treballa per ampliar la xarxa d’àrees de joc infantil amb tendals estacionals que només es posen a l’estiu i després es retiren, com per exemple el que hi ha a l’àrea de jocs infantils del Parc del Poblenou, i que conviuen amb altres sistemes com els tendals fixos, per exemple a Can Batlló, o elements de joc que ja inclouen elements per fer ombra, com els que s’han posat al parc de la Colònia Castells.

El Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB) actuarà, com ja és habitual, com a referent d’atenció social en cas que la pujada de les temperatures obligui a elevar l’alerta per onada de calor. Aquesta operativa està adaptada als criteris establerts per la Generalitat, que entre altres aspectes implica tenir en compte les temperatures diürnes i nocturnes. Així doncs, tot i que el Pla per avisos de calor intensa es troba actiu en la seva fase preventiva des del 15 de juny al 15 de setembre, a la ciutat de Barcelona es contempla una fase d’alerta per calor intensa en cas que la temperatura diürna màxima superi els 33,7 graus centígrads o bé quan la temperatura mínima nocturna sigui superior als 25,9 graus. A més, si la temperatura màxima supera els 35,7 graus o bé la mínima s’enfila per sobre dels 27,9 graus s’activarà la tercera i última fase d’emergència per calor molt intensa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

tradicions

La plaça Sant Jaume de Barcelona perdrà aquest Nadal el tradicional pessebre

Barcelona
Arantxa Hernáez
Criminòloga i experta en inserció laboral de persones privades de llibertat

“No es pot ajudar a tothom però almenys s’ha d’intentar”

Barcelona

Què pot fer realment la IA avui?

Barcelona

Yann LeCun, el seny acceleracionista

BARCELONA
Estat Francès

El fundador de Telegram, Pàvel Durov, queda en llibertat amb càrrecs i sota control judicial

Barcelona
SERVEIS

Campanya a Igualada per augmentar el percentatge de recollida selectiva

Igualada
Estat espanyol

El Marroc investiga l’abordatge d’una llanxa amb migrants a Melilla

Barcelona
Societat

Mor a Bolívia Eduard Pérez Iribarne, sacerdot, filòsof i periodista lleidatà

Societat

El papa afirma que rebutjar els migrants és “un pecat greu”

Barcelona