Societat

Societat

El grup de suport als usuaris de Can Bofí Vell, a Badalona, fa una xerrada sobre sensellarisme

El grup de veïns i voluntaris de Badalona que estan donant suport als usuaris de l’alberg de Can Bofí Vell, a Badalona, han organitzat una xerrada per demà, dia 18. Sota el títol de Sensellarisme, causes i conseqüències, a la taula es trobaran l’advocat de Noves Vies, Albert Parés; d’Arrels Fundació, Guillem Fernández i de la plataforma Badalona Acull, Carles Sagués. També prendrà la paraula un dels usuaris de l’alberg, en Juanma. Serà a les 18 hores,, a l’associació de veïns del Centre, a Badalona.

Cal recordar que el 29 d’abril va tancar portes l’únic alberg per a persones sense llar de titularitat municipal. Un deute i unes qüestions burocràtiques que l’Ajuntament insisteix que són insalvables han deixat més de quaranta persones al carrer. Un grup d’ells està dormint al ras a la plaça de la Vila des de fa setmanes, d’altres estan escampats per la ciutat. Hi ha voluntaris que els atenen en les cures, l’alimentació, l’organització d’activitats i la denúncia i la pressió perquè tornin a tenir sostre.

A Santa Coloma de Gramenet, on fa poc es va fer memòria de la mort d’una persona sense sostre, es fa una xerrada al voltant de la temàtica. En aquest cas serà el dia 20, a les 19 hores, a la Ciba: Una nova mirada del sensellarisme femení. Se’n farà càrrec Virginia Matulic, professora de Treball Social de la UB i experta en aquesta temàtica.

Durant els últims dies, precisament, s’ha hagut de lamentar la mort d’un ciutadà lituà que portava molt temps vivint al carrer a Badalona. Va morir el 8 de juny. No formava part del col·lectiu de Can Bofí Vell però compartia la mateixa situació. Els veïns del barri de Canyadó, on s’estava, van demanar als serveis d’emergència, dies abans que l’atenguessin. La insistència dels veïns i de membres de les entitats va aconseguir per a ell un ingrés a un sociosanitari, després d’un cap de setmana en què va estar en una sala d’espera de l’hospital. Des de les entitats han explicat que hi ha qui es planteja emprendre alguna acció legal i esbrinar les circumstàncies del cas. En paraules del líder veïnal Pedro Jesús Fernádez: “En Virgínius, si bé per alguns veïns suposava un problema, per d’altres formava part de la seva quotidianitat i fins i tot l’ajudaven. Era de Lituània i moltes vegades havia manifestat que volia tornar al seu país, però no era fàcil trobar els recursos necessaris donada la seva situació de sensellarisme.” Fernández qualifica d’odissea “per alguns veïns i veïnes aconseguir que el traslladessin a un hospital per ser atès i, sobretot, per evitar que morís al carrer”.

A tota aquesta situació a Badalona se suma els últims dies l’anunci que és imminent el desallotjament de més de 150 persones que estan vivint des de fa temps en un antic institut abandonat. L’alcalde, Xavier García Albiol, a través del seu compte de tik-tok va donar la notícia el cap de setmana, tot insistint que la lluita contra l’ocupació és prioritària per al seu govern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia