Societat

Uns 500 estudiants reclamen la dimissió del rector de la UAB per l'actuació dels Mossos

Uns 500 estudiants, segons els organitzadors, s'han manifestat avui per reclamar la dimissió del rector de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Lluís Ferrer, i de tot l'equip de govern en resposta a l'actuació policial efectuada dimarts a la nit pels Mossos d'Esquadra que van desallotjar uns 50 estudiants que es van tancar a la Facultat de Filosofia i Lletres de la universitat en contra el Pla Bolonya.

Segons aquests estudiants, el desallotjament va ser "autoritzat" pel mateix rector, a qui han reclamatat que al costat del seu equip de govern, es declari "insubmís" a les reformes de la Llei Orgànica d'Universitats (LOU) i la Llei d'Universitats Catalana (LUC), així com al procés de Bolonya.

Els alumnes que avui han participat a la manifestació s'han dirigit fins a l'edifici del rectorat, on han entrat sense que es produïssin incidents i corejant lemes com No a la privatització, Rector dimissió i Fora els Mossos de la Universitat, per a criticar els "abusos policials" d'ahir que, segons aquests estudiants, van provocar "diversos estudiants ferits i contusionats".

Contusions
Segons ha explicat la membre de l'Assemblea contra la Precarietat de la UAB, Maria Forteza, existeixen més de 50 parts mèdics per contusions com a conseqüència de les "agressions amb porra" durant la càrrega de la policia catalana ahir dimarts. Unes agressions que denuncien que van ser "permeses" pel rector de la universitat.

Demà dijous han convocat una jornada de vaga a tota la UAB per a aconseguir que el campus "es quedi buit" i reclamar així la insubmissió a la reformes de la LOU i la LUC i al Pla de Bolonya, fins que no es doti als centres universitaris públics d'un sistema de finançament que permeti la seva aplicació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.