Societat

Societat

Neix SíVic, un projecte d’entitats esportives de Vic per la cohesió social

“Més esport, més cívic. L’esport a Vic és SíVic”. Aquest és el lema que han escollit una dotzena d’entitats esportives de Vic per treballar de manera conjunta per fomentar el civisme i la cohesió social a la ciutat a través de la pràctica esportiva. Un dels seus impulsors és el president del Vic Vòlei Callís, Josep Clusella. Explica que SíVic ha nascut amb dotze entitats que en formen part, però aquesta xarxa continua oberta. Entre d’altres, el seu objectiu és establir un model de gestió “eficient” per a les entitats i harmonitzar un programa d’educació en valors que tingui present la realitat social i diversa que hi ha a la ciutat. Una de les demandes que fan a l’Ajuntament de Vic és la seva inclusió al Projecte Educatiu de Ciutat (PEC). “Que tots els nens i nenes de la ciutat tinguin l’oportunitat de tastar tots els esports, sense que ningú quedi fora perquè no pot pagar una quota, i que això formi part del projecte educatiu de ciutat de manera integradora i inclusiva”. Amb aquesta premissa ha nascut SíVic, segons explica Josep Clusella. “Si ets nena faràs patinatge i si ets nen faràs futbol, i molts ja no surten d’aquí”, lamenta. SíVic vol trencar amb aquestes dinàmiques.

Un dels punts en què vol incidir el projecte també és en la pràctica mixta dels esports. Actualment moltes federacions ja s’han posat a treballar en aquest sentit, però SíVic també ho vol potenciar sobretot en les categories inferiors, com els alevins, benjamins o fins i tot les infantils. “No hi ha diferències entre ells i és molt enriquidor”, assenyala Clusella.

D’altra banda, SíVic també aposta perquè les entitats puguin treballar de manera conjunta en diferents àmbits. “Les entitats es poden beneficiar de la força que pot arrossegar un capital de 2.000 esportistes i 250 entrenadors”, assenyala. “Anar tots a una ens beneficia, sobretot als esports petits.”

Un símil de SíVic a un altre nivell seria la federació Vic Comerç, que aglutina gran part dels comerciants de la ciutat. Clusella exposa que SíVic s’ha d’acabar convertint en un “interlocutor vàlid” perquè les entitats esportives puguin parlar de tu a tu amb l’Ajuntament de Vic o la UVic-UCC i “decidir qüestions que afectin l’àmbit de l’esport dins la ciutat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

crisi migratòria

Frontex veu amb preocupació les xifres de la Ruta Canària

barcelona
Olot

El PSC recull firmes per millorar els horaris de bus

Olot
estat espanyol

Intercepten un narcosubmarí a la costa de Cadis

barcelona
SALUT

Inicien els tràmits per la licitació del concurs d’idees del Campus de Salut

SALT
Mobilitat

Barcelona premia dos projectes d’intel·ligència artificial aplicats als autobusos

Barcelona
SOCIETAT

Igualada omplirà el cel amb una cinquantena de globus aerostàtics

Igualada
trànsit

Taxa d’alcohol més baixa i patinets elèctrics a partir dels 16 anys

barcelona
SERVEIS

El servei de Bicibox, per aparcar bicicletes i patinets, arriba a Sant Andreu de la Barca

Sant Andreu de la Barca
educació

Educació envia ara lectures recomanades per al batxillerat

barcelona