Societat

societat

Homenatge a l’arquitecte tècnic Andreu Agustí Torras a La Punxa

El Col·legi de l’Arquitectura Tècnica de Girona (Catgi) homenatja aquest migdia l’aparellador banyolí Andreu Agustí Torras (1913-2004). L’acte de tribut es fa coincidint amb els 20 anys de la seva mort. Andreu Agustí Torras va acabar els estudis d’aparellador a Barcelona l’any 1933 i tenia el carnet número 2 de col·legiat. Professionalment va treballar a l’empresa familiar Agustí SA, dedicada a la fabricació i venda de materials de construcció.

La revista del Catgi, La Punxa, va entrevistar l’octubre del 1989 Andreu Agustí. Durant la conversa explicava que a Banyoles havia treballat en algunes habitatges amb l’arquitecte Francesc Figueras, a qui definia com “un home carismàtic i un gran amic”. “Penso que els arquitectes tècnics fins i tot avui dia tenen molt a aprendre dels que treballen en l’obra perquè aquesta gent està en contacte directe amb els problemes que es plantegen cada dia i tenen més experiència”, assenyalava sobre l’ofici.

La sala d’exposicions de l’Escola Politècnica Superior (EPS) de la UdG du el seu nom, ja que va ser el primer president i impulsor del patronat de l’EPS. Agustí va presidir la Cambra Oficial de Comerç i Indústria de Girona del 1968 al 1973, els anys previs al naixement de la Politècnica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia