Societat

LA CRÒNICA

Les complicacions de ser útils

La vicealcaldessa, Gemma Geis, exposa que Junts prioritza Girona en lloc de criticar fora del govern i defensa el cicloturisme

Amb familiars, representants d’entitats econòmiques, socials i veïnals de la ciutat i càrrecs del partit com ara Laura Borràs i David Saldoni de testimonis, la vicealcaldessa de Girona, Gemma Geis, ha passat balanç al paper de Junts en la coalició independentista que governa l’Ajuntament. Geis s’ha centrat en la seva formació i ha recordat per què s’havien avingut a pactar amb Guanyem i ERC: “Ens vam comprometre amb la ciutat.”

En la conferència Centrats a Girona a l’auditori del centre cultural de La Mercè, Geis ha fet aquest vespre una anàlisi exhaustiva del que han fet els sis regidors de Junts que formen part dels 17 de l’equip de govern. Ha insistit a dir que tenen la clau i que volen formar part de les solucions perquè Girona sigui, entre altres virtuts, “innovadora, sostenible i cohesionada”.

Geis ha recordat que els sis regidors de Junts –al final també van pujar a l’escenari Xavier Aldeguer, Núria Riquelme, Lluís Martí, Sílvia Bosch i Maria Àngels Planas– tenen professions al marge de la tasca de regidors i que hauria estat més fàcil quedar-se a l’oposició “i votar a tot que no”. “Criticar-ho tot, fer tuits i vídeos dient que no hi ha projecte de ciutat i que tot és un desastre no és el nostre estil. Som gent positiva. Ens agrada formar part de les solucions. Hem volgut ser útils a la ciutat”, ha assenyalat l’exconsellera de Recerca i Universitats.

La solidesa del pacte a tres bandes de Girona dependrà, entre molts factors, que s’obri la comissaria de policia de Santa Eugènia, que s’augmenti el nombre d’agents de la Policia Municipal i que s’actuï contra les ocupacions delinqüencials. I també que s’“ajusti” el contracte de neteja i les problemàtiques del porta a porta.

Geis ha defensat el turisme de qualitat que representa el cicloturisme. De com entomi la ciutat la resposta a les seves derivades menys positives dependrà que Girona sigui una ciutat de referència europea d’aquí a 10 anys o bé una ciutat que desaprofiti l’oportunitat, ha dit. La vicealcaldessa de Girona ha demanat rigor i responsabilitat i ha “condemnat” els insults i les pintades de l’1 de maig contra el cicloturisme.

Molt interessant ha estat el lligam, fet per Geis, entre el futur campus de salut i l’hospital Josep Trueta i el desenvolupament d’un pol de talent i innovació, vinculat justament al ciclisme. És un dels camps per córrer i on Girona ha de centrar part dels seus esforços. El desenvolupament del sector sud de la ciutat tindrà impacte, com a mínim, al barri de Can Gibert i s’haurà de veure com el segon any de coalició impacta en la dinàmica de treball entre socis. El cinquè tinent d’alcaldia, Sergi Font (Guanyem), era entre el públic i n’ha pres nota.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia