Societat

Societat

Nou aparcament de més de 300 places a l’estació de Martorell Central

Ferrocarrils el posa en servei demà per potenciar la intermodalitat i promoure el transport públic

L’estació de Martorell Central, de la línia Llobregat-Anoia, tindrà a partir de demà un nou aparcament de més de 300 places d’aparcament que gairebé triplica les que tenia l’antic pàrquing. L’objectiu és potenciar la intermodalitat, promoure el transport públic i facilitar que les persones que utilitzen el cotxe per moure’s puguin fer una part del trajecte en tren, segons el president de Ferrocarrils, Toni Segarra. El nou aparcament s’ha construït en un solar de 1.500 metres quadrats, al mateix indret on hi havia l’antic aparcament a l’aire lliure, que tenia capacitat per a 118 places. D’aquestes, se n’han mantingut 46, a les quals se sumen les 287 places del nou aparcament de cinc plantes per a 279 cotxes, 8 de les quals habilitades per a persones amb mobilitat reduïda i 8 de les quals per a cotxes elèctrics; i 8 motos. El pàrquing disposa de carregadors elèctrics, espai tancat per a bicicletes i servei de vigilància de 24 hores tots els dies de la setmana. Per a l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, es “fomentarà l’ús del transport públic entre les persones que s’hagin de desplaçar per la regió metropolitana de Barcelona”. Els veïns de la població tindran, gràcies a un conveni signat entre el consistori i ferrocarrils, les dues primeres hores d’ús gratuïtes”.

Amb el nou pàrquing, Ferrocarrils pretén facilitar la intermodalitat entre el cotxe i el transport ferroviari al nus de Martorell, estratègic pel que fa a les comunicacions amb FGC cap a Barcelona (Pl. Espanya) i cap a Igualada, Olesa i Manresa, així com amb les línies de Rodalies que enllacen Martorell amb Granollers i Sant Vicenç de Calders amb Manresa. Actualment, hi ha 20 aparcaments d’enllaç a les estacions de línies metropolitanes amb una oferta total de 2.600 places.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia