Societat

Ridao, satifet pel soterrament de la MAT

Joan Ridao ha mostrat aquest dissabte una "moderada satisfacció" perquè finalment la intervenció del mitjancer de la UE, Mario Monti, 'hagi forçat un canvi de postura del govern espanyol i el govern francès en el sentit d'atendre, si més no parcialment, les reclamacions territorials de disminució de l'impacte ambiental i paisatgístic amb el soterrament parcial de la línia". Malgrat això, Ridao ha recordat la problemàtica amb l'altre tram del projecte i ha reclamat que el governs espanyol i català "facin un esforç per acabar d'atendre les reclamacions territorials en aquest tram".

Ridao ha recordat que "resta obert el debat social i institucional en referència a la resta de la línia en territori català", pel que fa al tram que va de Santa Llogaia cap al sud. Ha valorat d'aquesta manera l'acord subscrit aquest divendres a Saragossa pels dos governs sobre la interconnexió elèctrica transfronterera i que estableix un tram soterrat de 40 quilòmetres entre els municipis de Santa Llogaia i Baixàs.

El secretari general d'ERC ha tornat a deixar clar que "aquesta infraestructura elèctrica segueix sent innecessària per a Catalunya i no es correspon amb el model energètic que volem per al nostre país". En aquest sentit, Ridao ha finalitzat recordant que "es tracta, doncs, d'una servitud de pas per a una infraestructura que sí que és necessària per a l'estat espanyol però no ho és per a Catalunya i és per això que reclamem que es tingui en compte aquesta circumstància a l'hora de prendre les decisions en la totalitat del projecte".

El tram soterrat, llest l'any 2011
El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha celebrat aquest divendres l'acord assolit entre l'Estat i França per a la interconnexió elèctrica. Zapatero l'ha fixat per al 2011 i ha assegurat que es tracta d'una infraestructura "determinant" per a la situació energètica de l'Estat, però en especial de Catalunya i de Girona, que "d'aquí tres anys tindrà seguretat elèctrica" i "disposarà d'un futur de tranquil·litat" davant els "problemes" que la ciutat catalana ha tingut en aquest camp.

El govern espanyol descarta soterrar cap altre tram de la interconnexió elèctrica que els 60 quilòmetres entre Santa Llogaia i Baixàs.

La interconnexió, signada per Zapatero i el primer ministre francès, François Fillon, serà amb corrent continu, estarà "totalment soterrada" només entre Santa Llogaia i Baixàs, i utilitzarà "en la mesura del possible" els corredors d'altres infraestructures viàries o ferroviàries "ja existents". També, se sufragarà "a parts iguals" mitjançant una empresa conjunta constituïda per REE i RTE.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.