Societat

societat

Vidreres prepara el nou sistema de recollida de residus a Aiguaviva Parc

Entrarà en servei el proper 16 de juliol i reordenarà l’actual sistema de contenidors

L’Ajuntament de Vidreres implementarà un nou sistema de recollida de residus a Aiguaviva Parc per tal de millorar els índex de reciclatge del barri. El nou sistema de recollida d’escombraries, que entrarà en servei el proper 16 de juliol, substituirà les actuals àrees de contenidors, amb la creació de tres àrees tancades que seran accessibles només pels veïns mitjançant una targeta electrònica. Aquesta mesura permetrà als residents dipositar els seus residus en qualsevol moment, oferint més flexibilitat i millorant la classificació dels residus i trastos. En paral·lel, també s’instal·laran càmeres de videovigilància per evitar abocaments indeguts.

Aquesta iniciativa s’emmarca dins el projecte que es va iniciar el 2023 de canvi de sistema de recollida integral al municipi en el que es va implantar el sistema de recollida selectiva porta a porta. Primer es va dur a terme al nucli urbà i després es va extendre pels diferents barris de Terrafortuna, Puigventós i la Goba, situant els índex de recollida selectiva per sobre del 75%. Pel que fa a la zona d’Aiguaviva Parc, però, “les seves característiques impossibiliten la implementació del sistema porta a porta i per aquest motiu s’ha optat per habilitar aquests espais com si fossin una deixalleria”, argumenta el consistori.

Per aquest motiu, l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Vidreres ha organitzat dues xerrades informatives adreçades als veïns. La primera tindrà lloc aquest dissabte a les sis de la tarda al Local Social d’Aiguaviva. La segona serà el dissabte 6 de juliol. Pel que fa a l’entrega de les targetes i la identificació dels veïns, es durà a terme els mateixos dissabtes de quatre a sis de la tarda, abans de les xerrades.

Nombroses queixes dels veïns

A través d’aquesta mesura, l’Ajuntament de Vidreres confia que s’acabin els episodis d’incivisme que han generat les queixes reiterades dels veïns d’Aiguaviva Parc, que consideren que no hi ha prou contenidors a la urbanització. De fet, a finals dels passat mes d’abril, veïns de la urbanització explicaven en aquest diari que molts contenidors estaven desbordats i algunes persones havien deixat les bosses a terra, fora dels contenidors. A més, durant la nit, sovint els senglars s’acosten als contenidors i escampen la brutícia pel carrer. Els veïns consideren que aquesta situació és insalubre i des de fa temps reclamaven més contenidors i més freqüència de pas dels camions que recullen els residus, sobretot a partir del mes de maig, que és quan comença la temporada turística i Aiguaviva Parc s’omple de persones que hi tenen segona residència o hi lloguen un habitatge turístic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Girona torna a recordar la revolta d’Stonewall amb una nova placa

girona
Societat

Inauguren un faristol a la Rambla en record de la primera manifestació LGTBI de l’Estat

Barcelona
Societat

Homenatge a una persona sense llar morta fa poc a Badalona

Badalona
administracions

SOM Roses reclama recuperar els plans de millora de la circulació

roses

Nou projecte per posar un vitrall dissenyat per Rafael Masó a l’església

verges
Infraestructures

Demores a l’aeroport del Prat per una línia de tempestes

Barcelona

Celrà recorda l’antifeixista Guillem Agulló amb un parc i una escultura

celrà
Urbanisme

Barcelona aprova un pla urbanístic que situa els nous tanatoris prop dels cementiris

Barcelona
Urbanisme

Barcelona remodelarà els jardins del Doctor Fleming

Barcelona