Societat

societat

Vaga a l’Ajuntament de Barcelona en rebuig al complement de productivitat

Els sindicats denuncien que el nou model t depèn de l’avaluació d’un comandament superior el qual es podria fer, segons asseguren, amb criteris subjectius

La CGT i la Intersindical han cridat a la vaga els treballadors de l’Ajuntament de Barcelona aquest dijous 27 de juny. Els dos sindicats volen mostrar el seu rebuig al nou complement de productivitat un dia abans que aquest es voti al plenari del juny. En una roda de premsa conjunta, CGT i Intersindical han assegurat que l’acord que ha signat l’administració amb els sindicats CCOO i UGT ha estat “la gota que ha fet vessar el got” i han criticat que “es posin en dubte” components del seu salari. En concret, assenyalen el complement d’experiència professional, el complement d’equiparació A1 i una mena de paga extra de l’abril en concepte d’assistència i puntualitat. “Els drets no es venen, el sou no es toca”, han exclamat.

En una roda de premsa conjunta des de la plaça de Sant Miquel, els dos sindicats han carregat contra els canvis que es volen fer als salaris dels treballadors de l’Ajuntament de Barcelona després d’una auditoria de la sindicatura de comptes. CGT i Intersindical asseguren que amb les modificacions “perillen” des de 200 fins a 500 euros mensuals, segons la categoria.

La proposta de l’administració és incorporar totes les retribucions en un “complement de productivitat”, que segons han explicat els sindicats requereix una “avaluació objectiva”. “Volem parar els peus a la deriva d’aquest ajuntament”, han etzibat. Divendres passat el sindicat CSIF també va protestar per aquest nou complement que substituirà les retribucions salarials fins ara existents.

“Els drets de la plantilla no es venen a qualsevol preu”, ha defensat la delegada sindical de la Intersindical, Emma Zurita, durant la roda de premsa. “Davant d’aquest atac hem decidit plantar-nos, és la gota que ha fet vessar el got”, ha dit en la mateixa línia Sara Escobedo, de la CGT. Els dos sindicats han remarcat que l’acord suposa que els empleats perdin drets laborals i també seguretat jurídica en el cobrament íntegre del salari. A més, han criticat els sindicats majoritaris, CCOO i UGT, i els han retret que hagin tirat pel dret sense consultar als treballadors ni oferir “alternatives”.

La CGT i la Intersindical han avançat que aquest dimecres al vespre preveuen concentrar-se en la inauguració del Festival Grec per mostrar a l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, la “disconformitat” amb l’acord que es votarà divendres. Per aquest dijous els sindicats també han convocat piquets a primera hora del matí i cap a les 13h es concentraran a la plaça Sant Jaume. Segons han explicat, hi ha prop de 15.000 treballadors cridats a la vaga.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.