Societat

Societat

Protesta contra la mà dura de Castelldefels contra els manters

Un centenar de persones s’han concentrat aquest dijous a la tarda a la plaça de l’Església de Castelldefels, davant de l’Ajuntament, per protestar contra la mà dura del govern municipal del PP contra la venda ambulant.

Castelldefels va desplegar el cap de setmana passat un dispositiu policial als principals accessos a la platja i estacions de Renfe contra el top manta en què van participar la Policia Local, en coordinació amb la Guàrdia Civil i la policia espanyola. L’operatiu va finalitzar amb vuit de les 48 persones identificades investigades per estada irregular i quatre, per delictes contra la propietat industrial, més cinc denunciats per incompliment de la llei de contraban, segons un comunicat de l’Ajuntament.

L’Ajuntament avisa que l’objectiu de la Policia Local és mantenir de forma periòdica aquestes accions per reduir l’impacte en la mobilitat de les persones al passeig Marítim i la competència deslleial al comerç que realitzen els venedors ambulants, principalment a la façana marítima de la ciutat.

“A Castelldefels, des de l’arribada al govern de la ciutat de Manuel Reyes s’ha multiplicat la persecució de la policia, ja no només ens fan retirar del passeig o ens requisen la mercaderia, ara ens persegueixen amb més violència”, denuncia el col·lectiu de manters en un manifest. “I ens demanen papers per intentar expulsar-nos del país”, continuen. El text té el suport d’ERC o Movem Castelldefels.

El col·lectiu demana a l’Ajuntament el final de la persecució policial, l’augment de les hores d’assessorament legal per al procés de regularització, formació laboral i pràctiques de feina remunerada i facilitats per empadronar-se.

A la Generalitat exigeixen que coordini una política d’integració entre tots els municipis que conviuen amb l’activitat de la venda ambulant i obri una línia de finançament per als ajuntaments per a polítiques d’integració.

I al govern de l’Estat, la modificació urgent de la llei d’estrangeria per fer-la més accessible, destinar més recursos al salvament marítim, crear rutes segures per a les persones que fugen a Europa amb contractes en origen i col·laborar en el desenvolupament dels països africans perquè els seus habitants no es vegin obligats a emigrar.

“El col·lectiu de manters som plenament conscients que aquesta activitat econòmica pot, en alguns casos, suposar dificultats per a la mobilitat i estem disposats a col·laborar, però neguem rotundament que la nostra activitat sigui un perjudici per al petit comerç de la ciutat; fonamentalment perquè els nostres productes no es troben al comerç local, sinó que pertanyen a les grans marques que produeixen amb mà d’obra semiesclava en tercers països”, defensen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia