Societat

Empar Moliner inaugura la Mostra del Vi de l’Empordà

La 38a Mostra del Vi de l’Empordà s’ha inaugurat aquest dijous a la Rambla de Figueres amb el pregó de l’escriptora i periodista Empar Moliner. La fira, organitzada per l’Ajuntament de Figueres i la DO Empordà, amb la col·laboració de la Diputació de Girona a través del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, s’allargarà fins aquest diumenge 30 de juny (cada dia, de 18 a 22 h) i compta amb 10 cellers i 19 expositors.

Empar Moliner ha explicat que estava molt contenta de ser “aquí i que em reconeguin la feina per divulgar el vi. Els 10 cellers que són a la Mostra del Vi són extraordinaris i fan un gran esforç. Recuperen varietats, fan productes solidiaris... Algunes de les vinyes més boniques del món són de l’Empordà. Figueres n’és la capital i rep turisme de qualitat. Hem de reivindicar els vins de l’Empordà i el món els ha de conèixer”.

Empar Moliner recentment ha estat reconeguda amb el premi de periodisme gastronòmic Néstor Luján, que atorga l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició (pregoners, precisament, de la M ostra del Vi de l’any passat). I també dirigeix un dels set tasts en espais singulars de la 38a Mostra del Vi, avui dijous a les 9 de la nit a la Casa Natal Salvador Dalí.

La Rambla de Figueres és, fins aquest diumenge, l’escenari de la Mostra del Vi. Es consoliden les rutes enogastronòmiques, activitats i tastos en espais singulars, amb una vintena d’activitats a l’entorn del vi. Com a novetat s’estrenen els estands gastronòmics, amb la col·laboració de Comerç Figueres i la participació de 8 restaurants de la ciutat.

Jordi Masquef, alcalde de Figueres i vicepresident del Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, ha explicat que “amb la Mostra, consolidem Figueres com una autèntica capital del vi. És un esdeveniment de referència en el territori que ha anat creixent gràcies a la sintonia i la col·laboració público-privada. Estic convençut que aquesta tornarà a ser tot un èxit”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia