Societat

Societat

Gratallops marida vins i orgull per atraure turisme LGTBIQ+

Gratallops celebra aquest dissabte la primera edició de l’anomenada Gratapride, un festival organitzat per l’Associació de Cellers del municipi que pretén donar visibilitat a les persones LGTBIQ+ a la comarca i posicionar el Priorat com a territori i destinació turística d’aquest col·lectiu.

“Som conscients que a moltes persones ens costa ser diferents, i això és encara més palès a les zones rurals com el Priorat”, observa l’organització. “Volem apropar el públic LGTBIQ+ a la comarca perquè coneguin el món rural i vinícola i alhora perquè les persones LGTBIQ+ del Priorat se sentin acompanyades i visquin amb orgull les seves identitats”, hi afegeixen.

Sota el lema “rebentem els armaris i brindem per la igualtat”, el programa inclou un taller de creació d’un arc de Sant Martí, contacontes, tastos especialitzats maridant la cultura queer i el vi i música.

La doctora en física per la UAB i científica del sincrotró ALBA, Judith Juanhuix, activista trans, farà el pregó. Obrirà el programa el president del Consell Comarcal, Sergi Méndez. Hi participaran una vintena de cellers de Gratallops. La idea de la festa va partir de Gemma Morató, directora comercial del Clos Pachem i presidenta de la Associació de Cellers de Gratallops.

La Gratapride té el suport de l’Ajuntament de Gratallops, del Consell Comarcal, el Festival Terrer, establiments de restauració i hostaleria del municipi i empreses de la comarca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia