Societat

SOCIETAT

Un dron vigila els contaminants de vaixells al port de Barcelona

La Capitania Marítima de Barcelona utilitza un dron de l’Agència Europea de Seguretat Marítima per inspeccionar les emissions d’òxid de sofre dels vaixells (per l’ús de combustible no permès) i vigilar possibles vessaments en aigües portuàries del port de Barcelona.

Segons informa ACN, el dron analitza vaixells atracats, fondejats i en trànsit pels canals exteriors d’accés al port, així com naus que estiguin fent maniobres en aigües interiors del recinte portuari. Un inspector avalua tot el que capta el dron per impedir que els vaixells incompleixin la normativa d’emissions contaminants. Aquesta doble inspecció permetrà obtenir un coneixement real de les emissions i millorar les estratègies i mesures a implantar per reduir-les.

Els mesuraments que porta a terme el dron queden registrats en un sistema al qual tenen accés la resta de membres de la Unió Europea, que tindran directament la informació dels vaixells que estan utilitzant combustibles no permesos.

El dron opera des d’una base mòbil durant quatre hores al dia, amb un rang de vol de 10 quilòmetres. Aquesta és la primera vegada que s’utilitza un dron per vigilar possibles vessaments contaminants de vaixells.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia