Societat

societat

SATSE condemna l’agressió contra diversos professionals a l’Hospital de Terrassa dimecres passat

El sindicat mèdic alerta que les retallades d’estiu poden provocar un “increment” de les agressions als centres sanitaris

SATSE ha condemnat “energèticament” l’agressió múltiple a almenys vuit professionals de la salut de l’Hospital de Terrassa dimecres passat. La guspira van ser les complicacions durant l’assistència a un part, i que van provocar que els acompanyants de la dona partera agredissin els professionals mèdics. En un comunicat, el sindicat mèdic també ha alertat que “una possible conseqüència de les retallades a la sanitat pública aquest estiu” pugui ser l’increment del “risc” dels professionals a patir una agressió. “La manca de cobertura i els tancaments provoquen una major pressió assistencial, augmentant els temps d’espera i provocant tensió entre pacients i acompanyants”, ha avisat el sindicat en un comunicat. Tanmateix, han recordat als usuaris que “res no justifica una agressió contra un professional que l’està atenent” i, alhora, ha demanat al Govern una dotació econòmica “suficient” per a poder donar un servei sanitari de qualitat.

Arran de l’agressió violenta dels familiars de la dona embarassada, diversos treballadors de l’Hospital de Terrassa van patir lesions lleus. SATSE demana que “és imprescindible donar suport a les persones que han patit una agressió, tant del punt de vista de realitzar la denúncia com el psicològic”. En aquest sentit, SATSE ha defensat que “és fonamental” comunicar qualsevol episodi de violència, sigui física o verbal, “per donar visibilitat al problema, conscienciar a la població i pressionar a les administracions per a què inverteixin part del seu pressupost en millorar la seguretat dels centres de salut”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia