Societat

societat

Top Manta treu al mercat dues samarretes inspirades amb el Barça per treure del carrer als manters

També pretén sensibilitzar sobre els motius de la immigració

’Barça o barzakh’, ’Barcelona o mort’ en senegalès, és la frase que pronuncien els migrants abans d’emprendre viatge

La cooperativa social i solidària que engloba els manters de Barcelona Top Manta acaba de treure al mercat dos nous productes per millorar les condicions de vida del col·lectiu, treure del carrer els seus companys manters i explicar la situació que viuen els migrants abans d’empendre el viatge cap a Europa. Són dues samarretes inspirades amb el Barça, de la nova col·lecció del sindicat de venedors ambulants de Barcelona, amb un missatge que pretén remoure consciències al voltant de les causes que mouen els immigrants a marxar del seu país.

Dos models de samarreta

La nova col·lecció la formen dues samarretes inspirades amb el Barça amb el missatge: “Barça o Barzakh” que significa “Barcelona o mort” al darrera, i Top Manta al davant. “Barça o Barzakh” és una frase que diuen moltes persones migrants quan s’embarquen a les pasteres, i no saben si aconseguiran arribar a Europa o si moriran pel camí. És un crit de desesperança i alhora d’esperança, i, al Senegal, és el clam d’una generació. L’eslògan recorda les 6.618 persones que van morir l’any passat intentant arribar a Espanya, segons l’ONG Caminando Fronteras. La col·lecció denuncia les polítiques de fronteres de la UE, i en general, les polítiques que perpetuen les desigualtats. Per exemple, l’espoli de les costes senegaleses per part dels grans bucs pesquers europeus —espanyols, sobretot—, que deixen sense oportunitats els joves pescadors senegalesos.

La primera samarreta està feta amb els colors tradicionals del Barça –blau i grana–, i l’altra, com si fos una segona equipació, de color negre i gris. Estan produïdes a mà al taller de costura i serigrafia de Top Manta, seguint els criteris de l’economia social i solidària i del comerç just. La primera edició, de 400 exemplars, ja està a la venda per 55 euros a la botiga de Top Manta, i tots els beneficis de la venda de les samarretes es dedicaran a mantenir i a fer créixer la cooperativa. El taller de Top Manta dóna feina actualment a 15 persones i, al llarg dels anys, ha ofert contractes estables a 120 persones més. Moltes d’elles, gràcies a aquestes oportunitats laborals, han obtingut permís de treball i de residència a Espanya i han pogut deixar la manta.

A banda de la campanya gràfica també s’ha creat un espot de llançament. Està fet amb imatges d’un partit de futbol a la platja de Barcelona amb manters i amics. Hi participen treballadors de Top Manta, els mateixos que confeccionen les samarretes, i persones del món de la cultura com Carlos Cuevas, Mushkaa, Maria Hein, Miki Esparvé, Mia Salapatau, Rita González i Ton Vieira.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Amplien l’àrea de descans de la piscina amb una nova zona esportiva

Vilablareix
medi ambient

Mataró rescindirà el contracte del servei d’informadors ambientals que estan en vaga

mataró

Veïns del bloc de la Creueta temen que el nou propietari els obligui a marxar

girona
serveis

Vilanova i la Geltrú, Vilafranca del Penedès i Igualada unides des d’avui amb el bus exprés

Igualada
urbanisme

Les màquines entraran al Parc Joan Miró de Barcelona el 15 de juliol

Barcelona
societat

Ferrer avisa que les destrosses de Girona i Figueres no quedaran impunes

girona
societat

Top Manta idea dues samarretes inspirades amb el Barça per ajudar als manters

Barcelona
societat

La piscina municipal, inservible durant 10 dies, arran de les fortes pluges

Balaguer
societat

La Caixa i la Fundació Jordi Comas Matamala s'uneixen per fer accions socials

girona