Societat

serveis

Vilanova i la Geltrú, Vilafranca del Penedès i Igualada unides des d’avui amb el bus exprés

El nou sistema de transport exprés recorre l’Eix Diagonal per les carreteres C-15 i C-37

Territori també ha posat en marxa una seixantena de noves expedicions de bus interurbà

El Departament de Territori continua desplegant la xarxa de transport públic arreu del país. Aquest dilluns ha entrat el funcionament un nou autobús de la xarxa Exprés.cat que uneix tres capitals de comarca: Vilanova i la Geltrú, Vilafranca del Penedès i Igualada a través de l’Eix Diagonal, que transcorre per les carreteres C-15 i C-37. La línia funcionarà de dilluns a divendres feiners i ofereix 8 expedicions per sentit. Les sortides, tant des de Vilafranca del Penedès com d’Igualada, són a les 6:45 h, 7:50 h, 15:05 h, 16:10 h, 17:15, 18:20, 19:25 i 20:30 h. Els horaris han tingut en compte les entrades i sortides a la feina i a la universitat, així com les connexions amb els Ferrocarrils de la Generalitat a Igualada per poder afavorir la intermodalitat. Es tracta d’una línia llargament reivindicada per les tres capitals de comarca, i que preveu arribar als 21.900 viatges anuals. Els autobusos de la xarxa Exprés.cat són més directes, amb menys parades, més freqüència de pas i amb una velocitat comercial més elevada.

Avui també s’han posat en marxa prop de 60 noves expedicions en diverses línies interurbanes. Són millores que beneficiaran una cinquantena de municipis, amb la finalitat d’afavorir l’equitat i l’equilibri territorial:

Millores a Ponent i a Osona

La línia L0092, que és la que uneix Barcelona, Esterri d’Àneu i Eth Pont de Rei, disposa des d’aquest dilluns de 3 noves expedicions d’anada i tornada de dilluns a divendres feiners entre Tàrrega i Agramunt. És una actuació executada arran de les peticions dels municipis per a millorar els horaris i afavorir la mobilitat laboral i dels estudiants. Els trajectes entre Tàrrega i Agramunt, i també els que ja funcionen actualment entre Tàrrega i Artesa de Segre, es fan des d’avui en un autobús de 38 places.

I pel que respecta a Osona, la línia d’autobús 487, que uneix Vic, Calldetenes, Sant Julià de Vilatorta i Folgueroles, disposa des d’aquest dilluns de 13 expedicions per sentit de dilluns a dissabtes feiners. Els horaris s’han adaptat a les entrades i sortides dels instituts. Pràcticament totes les expedicions passen per Sant Julià de Vilatorta. I la línia 488, que és un servei a la demanda amb el mateix recorregut però amb arribada a Vilanova de Sau i el Pantà de Sau, disposa ara de 2 expedicions per sentit els dissabtes feiners, quan fins ara hi havia una única expedició per sentit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.