Societat

estat espanyol

L’Audiencia Nacional cita com a testimoni en el cas Koldo Javier Hidalgo

El jutge acorda la compareixença de l’exconseller delegat de Globalia perquè aclareixi el pagament de comissions pel transport aeri de material sanitari

L’Audiencia Nacional espanyola ha acordat aquest dilluns que l’exconseller delegat del grup turístic Globalia Javier Hidalgo comparegui davant el jutge Ismael Moreno per declarar en qualitat de testimoni en el cas Koldo, la presumpta trama de cobrament de comissions il·legals en contractes de compra de material sanitari durant el pic de la pandèmia de la Covid-19 que esquitxa Koldo Garcia, antiga mà dreta de l’exministre socialista José Luis Ábalos.

Globalia, propietària d’Air Europa fins a la seva compra per part d’Iberia (amb el suport financer del govern espanyol a través del fons de solvència d’empreses estratègiques) en el 2021, va contractar l’empresa Soluciones de Gestión de Victor Gonzalo de Aldama Delgado, soci de Koldo García, el setembre de 2019 com a assessor extern.

La secció segona de la sala penal de l’Audiencia Nacional estima així parcialment el recurs presentat per l’acusació popular Associació Lieberum contra la interlocutòria del jutge instructor, que va denegar la pràctica d’aquesta diligència.

L’associació va demanar la pràctica d’aquesta testifical, així com la de la consellera delegada de l’empresa Wakalua Hub, Leticia Lauffer. La sala només ha acceptat la declaració com a testimoni d’Hidalgo, segons informa l’agència Efe, perquè entén que es tracta d’una “diligència útil i pertinent pel coneixement exacte dels termes en els quals s’han anat prestant els serveis de transport de material sanitari, derivats de contractes públics relacionats amb la pandèmia en les dates recollides en la querella, així com per l’aclariment del pagament d’aquests serveis, incloses les comissions, i a qui es van pagar les mateixes”. A banda dels tribunals espanyols i de la comissió d’investigació del Senat impulsada pel PP sobre les ramificacions de la trama, la justícia europea també reclama el cas perquè afecta a fons europeus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Vic reclama que també es “relaxin” les restriccions per la sequera a Osona

Vic

El sindicat USPAC acusa Interior de “treure’s les puces de sobre” en el cas de Girona

girona
SOCIETAT

Manresa inaugura la comissaria conjunta de Mossos i Policia Local al centre

Manresa

S’amplia a 51 espais la xarxa de refugis climàtics per aquest estiu

girona

Més de cinc milions de fons europeus per reformar l’Hospital de Berga

Berga
estat espanyol

L’Audiencia Nacional cita com a testimoni en el cas Koldo Javier Hidalgo

barcelona

Barcelona podria cobrir el 90% del consum elèctric amb plaques solars

Barcelona
SOCIETAT

53 milions del fons de transició nuclear pendents de distribuir entre 96 municipis

Ascó
ADMINISTRACIONS

Cambrils evita que les autocaravanes aparquin a primera línia de mar

CAMBRILS