Societat

S’amplia a 51 espais la xarxa de refugis climàtics per aquest estiu

L’Ajuntament de Girona ha ampliat la xarxa de refugis climàtics d’estiu de la ciutat gràcies a la col·laboració pública i privada passant dels 32 espais de l’any passat als 51 d’aquest estiu. Aquests són indrets on la ciutadania pot anar durant els pics més elevats de calor. Com a novetat, enguany s’hi incorporen la llibreria Abacus, les piscines del GEiEG de Sant Narcís i de Sant Ponç per a la gent gran i per a les persones amb discapacitat, els museus d’Història de Girona i d’Història dels Jueus i el claustre de la Mercè, entre d’altres.

“A mitjà i llarg termini hem de treballar per una ciutat més preparada per fer front a les adversitats climàtiques, servint-nos sobretot de la natura com a gran aliada. Mentrestant, hem de ser capaços d’oferir respostes davant d’episodis de calor extrema, i per això l’ampliació de la xarxa de refugis climàtics amb la col·laboració publicoprivada n’és un element essencial. Estem especialment contents d’haver arribat a un acord amb el GEiEG per tal d’oferir les piscines a la població més vulnerable quan hi hagi onades de calor”, ha afirmat la regidora de Ciutat que Cuida de l’Ajuntament de Girona, Gemma Martínez Villagrasa.

Dels 51 refugis climàtics que hi ha, 28 són interiors i 23 exteriors. Alguns estan oberts durant tot l’estiu, d’altres tanquen a l’agost i alguns només s’obriran en onades de calor quan s’assoleixi l’alerta taronja, és a dir, quan s’arribi a una temperatura al voltant dels 37ºC. Aquests espais compten amb una bona climatització, són accessibles i tenen lloc per seure, lavabos i aigua potable.

Entre els espais interiors hi ha diferents centres cívics, biblioteques i equipaments culturals com l’Arxiu Municipal i el soterrani de la Catedral. Com a novetat, enguany hi ha els espais cívics de Can Gibert del Pla i del Mercadal, els museus d’Història de Girona i d’Història dels Jueus, el claustre de la Mercè, el Mercat del Lleó, la sala d’espera de l’oficina d’informació i atenció a la ciutadania de l’Ajuntament de Girona i la llibreria Abacus.

També s’habilitarà la piscina coberta de Can Gibert del Pla i la d’estiu de la Devesa. Durant les onades de calor, les dues instal·lacions seran gratuïtes per a les persones majors de 65 anys i per a les persones amb discapacitat amb la possibilitat d’anar-hi amb una persona acompanyant, igual que les piscines del GEiEG de Sant Narcís i de Sant Ponç que enguany s’incorporen a la xarxa de refugis climàtics. A més, en el cas de la piscina coberta de Can Gibert del Pla s’ha habilitat un espai per a l’ús lúdic durant els mesos de juliol i agost.

Pel que fa als refugis climàtics exteriors, hi ha el parc del Migdia, el parc de Vista Alegre, els jardins de Pablo García Cortés “Pablito”, la plaça de Celestina Vigneaux, el parc de Domeny, el passeig Arqueològic, la Devesa, els jardins de Pedret i el recorregut de les fonts i la plaça de les Sardanes de Sant Daniel.

Alhora també s’incorpora el pati obert de l’Escola Dalmau Carles, que ja va estar operatiu l’any passat durant els mesos d’estiu, i enguany també s’obrirà el pati de l’Escola Àgora. Els dos espais estaran accessibles en les properes setmanes, de les 18 a les 21 h, de dilluns a divendres, per dur-hi a terme activitats esportives i jocs. Tots dos espais comptaran amb la figura d’una persona integradora social que dinamitzarà l’espai per tal de facilitar el seu bon ús i per tal de potenciar la relació entre les persones, prestant atenció principalment als joves i infants.

D’altra banda, per a les persones vulnerables i les sensesostre estan habilitades les dutxes del Pavelló Municipal de Girona-Fontajau.

Una altra de les novetats és que s’han establert diferents espais amb ombres on es pot anar amb els gossos deslligats durant els mesos d’estiu, des d’avui i fins al 31 d’agost. Es tracta dels boscos de la Pabordia, de Font de l’Abella, de Palau i de Joan S. Papasseit. Aquests punts s’afegeixen als cinc itineraris canins que hi ha a la ciutat, recorreguts on els gossos poden anar deslligats, sota el control i responsabilitat de les persones que els condueixen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El govern de la Bisbal afirma que ha començat “a fer el tomb” a la ciutat

la bisbal d’empordà
MEDI AMBIENT

Comencen els contactes per la nova estratègia conjunta pel litoral del Maresme

Mataró

Vic reclama que també es “relaxin” les restriccions per la sequera a Osona

Vic

El sindicat USPAC acusa Interior de “treure’s les puces de sobre” en el cas de Girona

girona
SOCIETAT

Manresa inaugura la comissaria conjunta de Mossos i Policia Local al centre

Manresa

S’amplia a 51 espais la xarxa de refugis climàtics per aquest estiu

girona

Més de cinc milions de fons europeus per reformar l’Hospital de Berga

Berga
estat espanyol

L’Audiencia Nacional cita com a testimoni en el cas Koldo Javier Hidalgo

barcelona

Barcelona podria cobrir el 90% del consum elèctric amb plaques solars

Barcelona