Societat

“No és suïcidi, és assassinat”, el clam per les germanes que anaven a desnonar

Centenars de persones s’han concentrat aquesta la tarda a la plaça Sant Jaume de Barcelona arran de la mort ahir de dues germanes hores abans que fossin desnonades del pis on vivien al carrer Navas de Tolosa. Els participants en la protesta han encès espelmes en la seva memòria i han protestat i clamat contra la injustícia de situacions com la que les va dur a la mort. “No són suïcidis, són assassinats”, han cridat els participants a la protesta, tot denunciant un “sistema criminal” que “provoca desesperació” a les famílies que “pateixen” una ordre de desnonament, segons ha explicat a l’ACN Juanjo Ramón, portaveu de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH).

L’activista ha exigit a l’administració “mesures per canviar aquest drama estructural” i ha lamentat que Catalunya continuï essent el territori amb més desnonaments, 32 adiaris segons els seus càlculs, malgrat tenir la llei “més garantista d’Europa”.

La PAH reclama més implicació de l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat i el govern estatal perquè “lleis com la catalana antidesnonaments salven vides” i “si hi hagués una aplicació ferma i contundent de les administracions podríem evitar l’allau de desnonaments i situacions tan dramàtiques com la d’ahir”.

De la seva banda, Enric Aragonès, portaveu del Sindicat de Llogateres, ha considerat que la mort de les dues germanes és “la imatge més crua d’una realitat molt dolorosa i estesa al país” que té a veure, al seu parer, “amb la manca de garantia del dret a l’habitatge”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.