Societat

La UdG participa de la nova aliança d’universitats transfrontereres ACROSS

La Universitat de Girona (UdG), juntament amb vuit universitats més amb qui ha treballat durant quatre anys, ha aconseguit 14,4 milions d’euros de finançament de la Unió Europea per a l’impuls de l’aliança ACROSS. Aquest finançament europeu competitiu és en el marc de la convocatòria de 2023 d’Universitats Europees del programa Erasmus+.

L’objectiu d’ACROSS (La Universitat Europea per Compartir el Coneixement Transfronterer) és promoure l’excel·lència acadèmica, fomentar la cooperació transfronterera de coneixement, i enriquir el panorama educatiu d’Europa amb una xarxa de centres dinàmics de dimensions petites i mitjanes situats a enclavaments geopolítics fronteres.

L’ACROSS uneix la UdG amb les universitats de Banja Luka (Bòsnia Herzegovina), Bialystok (Polònia), Chemnitz (Alemanya), Craiova (Romania), Nova Gorica (Eslovènia), Perpinyà (França), Udine (Itàlia) i Ruse (Bulgària), a més d’una universitat associada, la de Lviv (Ucraïna). A la vegada, l’aliança compta amb la col·laboració de diverses entitats associades, com ara cambres de comerç o administracions locals.

Amb aquest finançament, els socis d’ACROSS treballaran durant quatre anys amb l’objectiu de trencar barreres, impulsar la innovació i capacitar els estudiants i membres de la comunitat universitària per a comprendre, incidir i prosperar en un món divers i interconnectat.

La missió de l’aliança ACROSS és proporcionar als estudiants i membres de la comunitat universitària una experiència d’aprenentatge europea, abordant els reptes únics que apareixen en les regions frontereres mitjançant la col·laboració i cultivant entorns d’aprenentatge que s’adaptin a les necessitats del seu entorn, que és estratègic i crític a dia d’avui.

L’aliança ACROSS és una de les 14 noves aliances finançades que sorgeixen de la darrera convocatòria competitiva de la iniciativa Universitats Europees, de la Comissió Europea. Amb aquestes, ja son 64 les aliances finançades, que inclouen unes 550 institucions europees d’educació superior. La pertinença a una Universitat Europea representa per a la UdG mantenir-se entre les institucions d’educació superior de màxim nivell i implica afrontar un gran repte d’intensa col·laboració internacional i amb el territori.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

En marxa la nova seu de la Biblioteca d’en Massagran

salt
medi ambient

La depuradora incorpora la cogeneració elèctrica i tèrmica per a l’autoconsum

Tarragona
llengua

L’emergència lingüística del català no s’està revertint, alerta Plataforma per la Llengua

barcelona
salut

Salut implanta el botó del pànic als hospitals que han patit agressions als professionals

Vilafranca del Penedès
Olot

L’esperat retorn de l’escultura de Sant Esteve

Olot

Les obres de les noves depuradores d’Esponellà i Fontcoberta s’iniciaran enguany

banyoles

La UdG participa de la nova aliança d’universitats transfrontereres ACROSS

girona
societat

El TSJC denega l’amnistia pels aldarulls al botellot massiu de la Mercè

barcelona
societat

Els naixements cauen un 3,9%, i Martina i Jan són els noms més posats el 2023

Barcelona