Societat

Es lliura les claus dels primers habitatges comprats de la SAREB

La consellera de Territori, Ester Capella i Farré, ha lliurat aquest dimecres a Camprodon els primers habitatges que el Departament ha comprat a la SAREB, a través de l’Institut Català del Sòl (Incasòl). Es tracta de 9 pisos de lloguer amb protecció oficial d’una promoció d’11 habitatges adquirits del banc dolent el mes de febrer per valor d’1.305.000 euros. Amb aquesta actuació, el Departament ha aconseguit mobilitzar en cinc mesos uns pisos buits per destinar-los a lloguer assequible i a famílies amb necessitats d’habitatge.

“Aquesta fórmula té molts avantatges”, ha assenyalat la consellera, “ens permet disposar d’habitatges en un termini de temps molt curt i donar resposta molt més ràpid a les necessitats d’habitatge”. Així mateix, ha ressaltat que “beneficia l’entorn urbà, genera cohesió social i, a més, de manera responsable, fent el que cal fer i no més, que té un efecte molt perniciós per l’entorn i el medi ambient”. Satisfeta ha expressat, “els pisos que lliurem avui seran espais per a la vida després d’anys tancats i sense que hi visqui ningú”.

Els 9 habitatges formen part d’un edifici plurifamiliar situat a la plaça de la Vila, 8 de Camprodon, i compta amb un accés des de la plaça de la Vila i un altre pel Carrer Josep Morer. Té una alçada de planta baixa i tres plantes pis, sense soterrani. Dels habitatges lliurats, n’hi ha de dos dormitoris i d’un dormitori, amb una superfície entre 45 m2 el més petit i 69 m2 el més gran. El preu de lloguer oscil·la entre els329 i els 499 euros mensuals.

Requisits dels sol·licitants

Els 9 pisos s’han lliurat avui a veïns de Camprodon empadronats al municipi amb una antiguitat de 3 anys, que estan inscrits al Registre de Sol·licitants d’Habitatges amb Protecció Oficial (RSHPO) i que compleixen amb els requisits econòmics que són: tenir uns ingressos superiors a 18.000 euros anuals i màxim de 4 vegades l’IPREM (42.681,55 euros 1 membre, 44.001,60 euros 2 membres; 45.894,14 euros 3 membres i 47.423,94 euros x 4 membres o més). Els pisos d’una habitació es destinen a unitats familiars d’un màxim de2 persones iels de 2 dormitoris a unitats familiars de 4 persones com a màxim.

Finalment, després de realitzar el sorteig i fer la visita als habitatges, se n’han adjudicat 9, dels quals 3 es destinen a persones amb 35 anys o menys i els 6 restants a sol·licitants que formen part del contingent general. Els dos pisos restants s’adjudicaran pròximament a través del Registre de Sol·licitants d’Habitatge amb Protecció Oficial i segons els criteris d’accés establerts per l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i l’Ajuntament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

incendis forestals

Les caigudes d’un llamp i d’un dron provoquen nous incendis forestals a Grècia

barcelona
llengua

El festival de les variants del català, escalfa motors

barcelona

Senyalitzen els carrers del Barri Vell on als ciclistes han de baixar de la bicicleta per circular

GIRONA
medi ambient

Beryl arribarà a Jamaica amb la força d’huracà major i amenaça a Mèxic i Belize

barcelona
societat

De l’aula a l’ONU: estudiants gironins fan una crida a la sostenibilitat

girona

Denuncien la manca de mossos a l’aeroport malgrat l’increment dels delictes

Barcelona
habitatge

Els lloguers temporals s’hauran de justificar en la durada i motiu

barcelona

El “Mulla’t ” recaptarà fons per a la recerca i la neurorehabilitació

girona
societat

S’intensifica la persecució dels habitatges d’ús turístic que no tenen llicència

girona