Societat

societat

Absolen d’un delicte d’odi un home que va amenaçar un altre amb fer-lo heterosexual “a hòsties”

L’Audiència de Barcelona veu reprovables les expressions però argumenta que el motiu no era la condició sexual, sinó la forma de vestir

L’Audiència de Barcelona ha absolt d’un delicte d’odi un home que va amenaçar un altre amb fer-lo heterosexual “a hòsties”. Els fets van tenir lloc el 2019 en un McDonalds del centre de Barcelona, just després de la celebració de l’orgull. Segons l’Audiència, les expressions són “desafortunades i reprovables” però no tenen entitat per qualificar-se de delicte d’odi perquè el que molesta a l’acusat era la forma de vestir del jove i no la seva condició sexual. Referma aquesta postura amb el fet que no diu res a l’acompanyant del jove i fins i tot li diu: “Amb tu no hi tinc res”. Al seu parer, aquestes expressions poden constituir un delicte d’amenaces lleu, que la fiscalia no va demanar.

Els fets va tenir lloc passada la mitjanit, quan dos joves van entrar a un McDonalds i quan anaven a demanar, un altre home que estava amb la seva família va començar a increpar a un d’ells per la seva forma de vestir. El vigilant de seguretat es va apropar i es va situar entre els dos per evitar que el conflicte anés a més. L’home va amenaçar el jove dient-li que el faria heterosexual “a hòsties”. “Millor que portis un guardaespatlles, perquè ara quan surtis et donaré tal hòstia que la ‘mariconeria’ se’t treu”, va proferir. Els fets van ser gravats per l’acompanyant de la víctima. L’home va assegurar que li estava faltant al respecte per vestir així en un lloc públic, “i més havent nens petits”, i va assegurar que el fet que fos “marica” li era igual. Segons l’Audiència, si la motivació fos la homofòbia la violència verbal s’hagués dirigit contra els dos joves.

La resolució considera el pensament de l’acusat “cerril i criticable des del punt de vista de la tolerància i el respecte a l’altre”, però descarta la intencionalitat que li atribueix el ministeri fiscal. “Sí que detectem un component més reprovable si cap en l’ús d’expressions amenaçants com ‘és el dia de soltar hòsties’ o ‘et faré heterosexual a hòsties’”, admet, però el situa en un delicte d’amenaces lleu.

El noi que va rebre aquests improperis no va denunciar, però el vídeo es va fer viral a les xarxes i la fiscalia va denunciar l’home per un delicte d’odi i també el guarda de seguretat per omissió. L’Audiència també l’absol perquè conclou que va posar-se entre els dos per evitar que la cosa anés a més i va trucar als Mossos d’Esquadra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el darrer article gratuït dels 5 d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia