Societat

Geli confia que es revisarà la permissibilitat del consum de tabac en els restaurants

Salut

La consellera de Salut, Marina Geli, ha dit respecte de la llei antitabac del 2006 que, entre altres coses, permet que els locals de menys de 100 metres quadrats decideixen si volen deixar o no fumar, té 'dos tipus de dubtes'. L'un fa referència a la compatibilitat o no de menjar i tabac, per raons d'higiene, i l'altre es refereix al fet que els treballadors d'aquests locals són fumadors passius.

La consellera es reunirà la setmana vinent amb el ministre de Treball per conèixer les voluntats polítiques respecte a aquest tema, a nivell de l'Estat. Geli ha esmentat la possibilitat d'elaborar un decret per concretar la llei a 'l'expectativa de si als bars i restaurants es permetrà o no fumar'.

Marina Geli ha recordat que el debat del tabac és de nivell Europeu. En aquest sentit, ha dit que els estats d'Europa són 'cada cop més restrictius en aquest tema'. La consellera ha esmentat el cas de Turquia que, recentment, s'ha adherit a la prohibició de fumar en els locals d'ús públic.
Geli ha expressat que la seva responsabilitat és intentar que les persones siguin crítiques per decidir si es volen iniciar en el tabac i ajudar-es si volen deixar de fumar, a més de vetllar perquè els no fumadors, referint-se a treballadors de llocs públics, no acabin sent fumadors passius.

Segons Geli, per primera vegada en les enquestes de salut comparades del 2002 al 2006 el tabaquisme en joves ha baixat tant en nois com en noies. En aquest sentit, Geli ha recordat que fins ara es constatava que el tabaquisme baixava en nois i pujava en noies i ha afirmat que 'és la primera vegada que hi ha un cert alentiment, a la baixa, de l'inici del tabaquisme i de deixar de fumar'. La consellera de Salut ha fet esment del nivell de compliment de la llei contra el tabac del 2006 i de l'evolució del tabaquisme a Catalunya, que ha considerat 'd'absolutament positiu'.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.